ΕΛΛΑΔΑ

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τους τρεις νεκρούς από ηλεκτροπληξία - Πώς συνέβη το δυστύχημα

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τους τρεις νεκρούς από ηλεκτροπληξία - Πώς συνέβη το δυστύχημα
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στον εισαγγελέα της Χαλκίδας οδηγούνται σήμερα οι τρεις συλληφθέντες για το τραγικό δυστύχημα που έγινε χθες στην Εύβοια, με τρεις νεκρούς από ηλεκτροπληξία.

Πρόκειται για τον εργοδηγό, τον υπεύθυνο μηχανικό του έργου, αλλά και την επιβλέπουσα στις εργασίες οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας.

Οι Αρχές είχαν προχωρήσει σε προσαγωγές των τριών στελεχών που φέρονταν ως εμπλεκόμενοι, που στη συνέχεια έγιναν συλλήψεις και έτσι οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Ωστόσο, η έρευνα για να διαλευκανθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η τραγωδία με τους τρεις νεκρούς στο χωριό Γυμνό της Ερέτριας και τα αίτια που την προκάλεσαν παραμένει ακόμη σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι η τραγωδία σημειώθηκε χθες το μεσημέρι όταν 4 μέλη συνεργείου εργολάβου που συνεργάζεται με τη ΔΕΔΔΗΕ κάτω από συνθήκες που δεν έχουν φωτιστεί πλήρως χτυπήθηκαν από ηλεκτρικό ρεύμα υψηλής τάσης κατά τη διάρκεια εργασιών υπογειοποίησης του δικτύου.

Τα 3 άτομα σκοτώθηκαν επί τόπου και ο 4ος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Νεκροί είναι ένας 45χρονος εναερίτης πατέρας τριών παιδιών, ένας 43χρονος και ένας 55χρονος επίσης πατέρας τριών παιδιών.

Σημειώνεται ότι ο τέταρτος εργαζόμενος, που είναι τεχνικός 32 ετών, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας και σύμφωνα με τους γιατρούς έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το εργατικό δυστύχημα συνέβη την ώρα που δύο εναερίτες βρίσκονταν επάνω στον στύλο και ακουμπούσαν τα ηλεκτροφόρα καλώδια. Ταυτόχρονα, γερανός με δύο χειριστές, άγνωστο ακόμη πώς, ακούμπησε το ίδιο καλώδιο. Η υψηλή ηλεκτρική τάση διαπέρασε τα σώματα και των τεσσάρων, με αποτέλεσμα οι τρεις να χάσουν τη ζωή τους ακαριαία.


Τα συνεργεία που έφτασαν στο σημείο μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία βρέθηκαν μπροστά σε πολύ σκληρές εικόνες. Ο ένας τεχνίτης βρισκόταν νεκρός πάνω στην κολώνα της ΔΕΗ, ενώ οι άλλοι τρεις ήταν πεσμένοι στο οδόστρωμα. Οι δύο νεκροί και ο ένας σοβαρά τραυματισμένος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι πρώτες εκτιμήσεις για το δυστύχημα στην Εύβοια κάνουν λόγο για ανθρώπινο λάθος καθώς καθώς δεν είχε κοπεί η ηλεκτρική τάση παρά το γεγονός ότι τα έργα ήταν σε εξέλιξη. Πλέον η έρευνα επικεντρώνεται στο λόγο που δεν είχε γίνει διακοπή ρεύματος σε όλο το δίκτυο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν υπήρχαν ηλεκτροφόρα καλώδια κατά τη διάρκεια των εργασιών και στο ποιος φέρει την ευθύνη. Την ίδια ώρα, έρευνα για το συμβάν διενεργεί και επιτροπή του ΔΕΔΔΗΕ.

Σημειώνεται ότι η εργολήπτρια εταιρεία, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή εκπρόσωποί της έσπευσαν στην περιοχή προκειμένου να ενημερωθούν για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος και βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές. Εξέφρασε τη δέσμευσή της να σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων και του τραυματία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ