ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Στο εδώλιο εκπαιδευτικός που είχε «σχέση» με 14χρονη

Ρόδος: Στο εδώλιο εκπαιδευτικός που είχε «σχέση» με 14χρονη
INTIME

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, κατηγορούμενος για αποπλάνηση ανηλίκου και προσέλκυση παιδιού για γενετήσιους λόγους, αναμένεται να καθίσει την 7η Απριλίου 2021 ένας 52χρονος εκπαιδευτικός, ο οποίος φέρεται να διατηρούσε σχέση με 14χρονη.

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική» της Ρόδου, ο εκπαιδευτικός φέρεται την 30η Νοεμβρίου 2019 να μπήκε παράνομα σε περικλεισμένο χώρο του πατέρα της μαθήτριας και του προκάλεσε σωματικές βλάβες, χτυπώντας τον στο πρόσωπο.

Ο εκπαιδευτικός περίμενε την οικογένεια να επιστρέψει στο σπίτι και όταν ο πατέρας, η μητέρα και η 14χρονη κόρη ανέβηκαν στον πρώτο όροφο είπε απευθυνόμενος στην ανήλικη:

«Γύριζες έξω».

Αμέσως μετά, επιτέθηκε στον πατέρα της, ο οποίος ανταπέδωσε τα χτυπήματα.

Η μητέρα κάλεσε την αστυνομία. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, ο κατηγορούμενος, που είχε ακινητοποιηθεί από τον πατέρα, φέρεται να του είπε ότι είναι ερωτευμένος με την κόρη του, ενώ στη συνέχεια του αποκάλυψε και τη μεταξύ τους σχέση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ανήλικη σε κατάθεσή της είπε πως είχε αρχικά φιλική σχέση με τον κατηγορούμενο, ωστόσο όταν εκείνος μετατέθηκε είχαν επαφές μέσω του Facebook.

Οι επαφές αυτές εξελίχθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2018 ενώ έγινε ερωτική τον Απρίλιο του 2019, με την ανήλικη να υποστηρίζει πως είχε πολλές φορές εκφράσει την άρνησή της.

Στην κατάθεση που έδωσε ενώπιον αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου η ανήλικη ανασκεύασε μερικώς τα όσα είχε καταθέσει αρχικώς τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι τα όσα συνέβησαν μεταξύ αυτής και του εκπαιδευτικού έγιναν με την θέλησή της χωρίς την άσκηση βίας ή πίεσης ενώ αναφέρεται διεξοδικά στον τρόπο που γνωρίστηκαν και στις σχέσεις αγάπης που είχαν αναπτύξει μεταξύ τους.

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι ο εκπαιδευτικός ήταν «καλός μαζί της» και της είχε κάνει δώρο ένα βραχιόλι.

Ο εκπαιδευτικός από την άλλη σε υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεών του αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται τονίζοντας ότι δεν υπήρξε βιασμός αλλά ούτε σεξουαλική επαφή, προσθέτοντας ότι με την ανήλικη υπήρξε μια πλατωνική αγάπη και δεν θα έκανε κάτι που θα έθιγε την αξιοπρέπειά της και μάλιστα ενάντια στην θέλησή της.

Ο εκπαιδευτικός δήλωσε ακόμη ότι δεν πρόκειται να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες που θα έθιγαν την προσωπικότητά της, ενώ οποιαδήποτε πράξη κι αν τελέστηκε αυτή έγινε μετά την συμπλήρωση του 13ου έτους της ηλικίας της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ