Ευρωπαϊκή ομολογία: «Νήσος Έλις» θα γίνουν τα ελληνικά νησιά
Αίσθηση έχει προκαλέσει το ρεπορτάζ του ανταποκριτή του Mega στις Βρυξέλλες, Mανώλη Σπινθουράκη σύμφωνα με το οποίο Ευρωπαίος αξιωματούχος ερωτώμενος από τον δημοσιογράφο παραδέχτηκε πως τα ελληνικά νησιά που υποδέχονται μετανάστες και πρόσφυγες θα μετατραπούν σε «νήσο Έλις» της Ευρώπης.
«Δηλαδή, θέλετε να μετατρέψετε τα ελληνικά νησιά σε νησί Έλις χωρίς το άγαλμα της Ελευθερίας;» ήταν η ερώτηση του ανταποκριτή του Mega.
«Ναι» ήταν η μονολεκτική απάντηση του αξιωματούχου που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα.
Η νήσος Έλις βρίσκεται στα ανοιχτά του Μανχάταν της Νέας Υόρκης και υπήρξε το κέντρο υποδοχής των μεταναστών στις ΗΠΑ για πάνω από 50 χρόνια έως τα μέσα της δεκαετίας του 1950. Υπολογίζεται πως από εκεί πέρασαν πάνω από 12 εκκατομύρια μετανάστες.
SPONSORED
Σε τεντωμένο σχοινί η Μέση Ανατολή: Νέες επιθέσεις Ισραήλ στον Λίβανο - Σχέδιο Ιράν για Ορμούζ
22:29
Εντυπωσιακές εικόνες στο Αιγαίο από την άσκηση «Καταιγίς 26»
22:21
Τουρνάς στο συνέδριο ΝΔ: «Η χώρα αποτελεί σήμερα πρότυπο ανάκαμψης, προόδου και σταθερότητας»
22:10
Ετοιμος ο Akylas να κατακτήσει τη Eurovision - Πώς θα ψηφίσουμε φέτος
21:59