ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 86 διασωληνωμένους ασθενείς κορωνοϊού εκτός ΜΕΘ

ΠΟΕΔΗΝ: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 86 διασωληνωμένους ασθενείς κορωνοϊού εκτός ΜΕΘ
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Jefferson Bernardes

Για νέο αρνητικό ρεκόρ σήμερα, Σάββατο 3 Απριλίου, με τουλάχιστον 86 διασωληνωμένους ασθενείς κορωνοϊού εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ διά του προέδρου της Μιχάλη Γιαννάκου, ο οποίος καταγγέλλει πως ο μέσος όρος αναμονής για ασθενείς νεότερης ηλικίας είναι οι τρεις ημέρες, ενώ πολλοί ηλικιωμένοι άνω των 75 ετών «περιμένουν μέχρι να πεθάνουν»...

«Όταν οι διασωληνωμένοι ασθενείς παραμένουν εκτός ΜΕΘ πάνω από ένα 24ωρο ελαχιστοποιούνται μέρα με τη μέρα οι πιθανότητες να ζήσουν. Δεν φθάνει ένας αναπνευστήρας, αν υπάρχει και αυτός» αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη επίταξης ιδιωτικών κλινικών.

«Κινδυνεύουν σπό νοσοκομειακές λοιμώξεις, από την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και τον υποτυπώδη εξοπλισμό. Θα πρέπει οι υπουργοί και η κ. Παπαευαγγέλου να επιδεικνύουν ταπεινοφροσύνη στην ενημέρωση των πολιτών, να διορθώνουν δυσχέρειες στη νοσηλεία των ασθενών με κορωνοϊό και όχι να λένε ψέματα ότι οι διασωλημένοι ασθενείς βρίσκουν ΜΕΘ το πρώτο 24ωρο» καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο ίδιος αναφέρει πως «ακούν οι συγγενείς διασωληνωμένων ασθενών με κορωνοϊό που αγωνιούν και αισθάνονται κοροϊδία και απελπισία», προσθέτοντας ότι καθημερινά απευθύνονται στην ΠΟΕΔΗΝ συγγενείς σε καθεστώς απελπιστίας.

«Σήμερα, πάλι απευθύνθηκαν σε εμάς συγγενείς 75χρονης διασωληνωμένης ασθενούς στο νοσοκομείο της Νίκαιας που περιμένει μία εβδομάδα ΜΕΘ, από το περασμένο Σάββατο» επισημαίνει ο Μιχάλης Γιαννάκος, προσθέτοντας πως επικοινωνία έγινε και από συγγενείς 80χρονης στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός που βρίσκεται τέσσερις ημέρες εκτός ΜΕΘ.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ

Τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ για τον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ έως το μεσημέρι του Σαββάτου, 3 Απριλίου.

 • Νίκαια: Ρεκόρ διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ. Αυτή τη στιγμή, συνολικά 22 διασωληνωμένοι ασθενείς, με μεσο ορο αναμονής πάνω από τέσσερις ημέρες.
 • Ερυθρός Σταυρός: Δέκα διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Όλοι ηλικίας 50 έως 60 ετών
 • Θριάσιο: Επτά διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ με μέσο όρο αναμονής τρεις ημέρες. Επίσης, δύο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, γενικά περιστατικά.
 • Γεννηματάς: Δεκαέξι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Οι περισσότεροι πάνω από δύο ημέρες.
 • Σισμανόγλειο: Πάνω από πέντε διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ
 • Αγία Όλγα: Τέσσερις διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ
 • Ελπίς: Τέσσερις διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ
 • Ιπποκράτειο: Δύο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ
 • Λαϊκό: Δύο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ
 • Τζανειο: Δύο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ
 • Αλεξάνδρας: Δέκα διασωληνωμένοι ασθενείς σε λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ