ΕΛΛΑΔΑ

«Ιπποκράτειο»: Τι απαντά στις καταγγελίες για κλίνες ΜΕΘ χωρίς μηχανήματα και προσωπικό

«Ιπποκράτειο»: Τι απαντά στις καταγγελίες για κλίνες ΜΕΘ χωρίς μηχανήματα και προσωπικό
ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Απάντηση σε δημοσιεύματα που φιλοξενούν καταγγελίες και φωτογραφίες από την προσπάθεια να στηθούν νέες κλίνες ΜΕΘ δίνει η διοίκηση του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου.

Μεταξύ άλλων, οι καταγγελίες αναφέρουν ότι αδειάζουν όπως όπως χειρουργικές αίθουσες προκειμένου να δημιουργηθούν νέες κλίνες ΜΕΘ, αλλά δεν υπάρχει προσωπικό και μηχανήματα για αυτές.

Απαντώντας, η διοίκηση του Ιπποκράτειου κάνει λόγο για «απόπειρα διαστρέβλωσης της τιτάνιας προσπάθειας που κάνει το Νοσοκομείο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης του Ιπποκράτειου:

Αναφορικά με δημοσίευμα σχετικό με την ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ Covid-19 στο χώρο των Χειρουργείων του Νοσοκομείου μας και για την αποκατάσταση της αλήθειας, σας ενημερώνουμε ότι:

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου έκτακτης ανάγκης στην Αττική και σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την 1η Υγειονομική Περιφέρεια, από την Τρίτη 30 Μαρτίου έχουν ξεκινήσει τεχνικές εργασίες και προετοιμασία στο χώρο των χειρουργικών αιθουσών που θα φιλοξενηθούν 7 κλίνες ΜΕΘ Covid-19, προκειμένου αυτές να λειτουργήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα, σε συνδυασμό με την ενίσχυση σε προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που λαμβάνει χώρα.

Το φωτογραφικό υλικό που διακινείται από τις εν εξελίξει εργασίες στο χώρο των Χειρουργείων, αποτελεί απόπειρα διαστρέβλωσης της τιτάνιας προσπάθειας που κάνει το Νοσοκομείο μας για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την πανδημία προς όφελος των συμπολιτών μας και με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των νοσηλευόμενων ασθενών και του προσωπικού μας.

Η μικροπολιτική εκμετάλλευση της πανδημίας, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή της υγειονομικής κρίσης, δεν πτοεί τη Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου μας, που ενωμένοι δίνουμε τη μάχη απέναντι στον έναν και μοναδικό εχθρό: τον κορονοϊό.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΜΑΡΙΟΣ Κ. ΤΙΓΚΑΣ

Οι καταγγελίες για τα νέα κρεβάτια ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο

Τις σχετικές φωτογραφίες δημοσιοποίησε μέσω facebook εργαζόμενη στο Ιπποκράτειο, σημειώνοντας:

«Eμεις στο Ιπποκρατειο το ψεμα το ζουμε... Αυτα ειναι τα 7 κρεβατια ΜΕΘ που ανακοινωθηκαν εχθες... Το προσωπικο ΧΑΜΑΛΗΔΕΣ που πρεπει να στοιβαξουν τα παντα οπου να ναι για να αδειασουν οι χειρουργικες αιθουσες και να γινουν κρεβατια ΜΕΘ χωρις προσωπικο και χωρις μηχανηματα.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ