ΕΛΛΑΔΑ

Λιανεμπόριο: Στην Πάτρα ο Πέτσας - «Θερμή» υποδοχή με αποδοκιμασίες και... κηδειόχαρτα

Λιανεμπόριο: Στην Πάτρα ο Πέτσας - «Θερμή» υποδοχή με αποδοκιμασίες και... κηδειόχαρτα
ΙΝΤΙΜΕ

Δημοσιεύτηκε

Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν οι έμποροι της Πάτρας τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος έφτασε στην Αχαϊκή πρωτεύουσα προκειμένου να αμβλύνει τις αντιδράσεις για την επιλογή της κυβέρνησης να παραμείνουν κατ΄ εξαίρεση κλειστά τα εμπορικά στην περιοχή.

Η κυβερνητική απόφαση να εξαιρεθούν τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και της Κοζάνης από το προσεκτικό άνοιγμα της αγοράς αρχής γενομένης από αύριο, Δευτέρα.

Ο αναπληρωτής υπουργός μετέβη σήμερα στην αχαϊκή πρωτεύουσα σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης.

Πέτσας: Βρισκόμαστε ενώπιον μιας δύσκολης συγκυρίας

Πελετίδης: Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο

Την άποψη πως η πόλη βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο εξέφρασε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης στον υφυπουργό Εσωτερικών στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Δημαρχείο. Ο Δήμαρχος της Πάτρας ωστόσο κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει τα μέτρα που πρέπει και να ικανοποιήσει τα αιτήματα που υπάρχουν προκειμένου να στηριχθούν όσοι έχουν χτυπηθεί από τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Ο κ. Πελετίδης κάλεσε την κυβέρνηση να ανοίξει τα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας καθώς, όπως είπε, δεν είναι η αιτία του προβλήματος και δεν αποτελούν εστία υπερμετάδοσης.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί πέρασε την πόρτα του Δημαρχείου της πόλης, όπου μέλη του εμπορικού κόσμου των Πατρών τον υποδέχτηκαν με έντονες διαμαρτυρίες.

Μερίδα συγκεντρωμένων, κατά την προσέλευση του υπουργού στο δημαρχιακό μέγαρο, διαμαρτυρήθηκε έντονα ζητώντας το άνοιγμα των καταστημάτων.

Φωτό: CNN GREΕCE/Ευδοκία Μύτιλη

Οι καταστηματάρχες, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εμπορικός σύλλογος των Πατρών προειδοποίησαν ότι ως ένδειξη διαμαρτυρίας, θα ανοίξουν τα μαγαζιά τους τη Δευτέρα χωρίς όμως να εξυπηρετούν πελάτες.

Δεν αποκλείονται και άλλες επισκέψεις κυβερνητικών παραγόντων στις περιοχές που βρίσκονται στη «δίνη» του σκληρού τρίτου κύματος της πανδημίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ