ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Άνδρος: Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο

Φωτιά Άνδρος: Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο
«Εν Ανδρω» ( enandro.gr)

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, 4 Απριλίου, σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Ρέματα Άνδρου, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Σε ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρεται ότι επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΑΚ, τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Παράλληλα, συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες του Δήμου Άνδρου.

Σημειωνεται πως μεικτό κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛ.ΑΣ. [Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.)] διερευνά τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Δεν απειλήθηκαν άμεσα οι οικισμοί Ρέματα και Ατένι που εκκενώθηκαν, ωστόσο οι κάτοικοι παρέμειναν μακριά από τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους.

Σε ετοιμότητα παρέμεινε και ο οικισμός Άρνη, καθώς η πυρκαγιά είχε ανοίξει σε μεγάλη έκταση, λόγω των ισχυρών ανέμων που έφτασαν και τα επτά μποφόρ και το δύσβατο της περιοχής.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή περιοχή Ρέματα έλαβε διαστάσεις και εξαπλώθηκε σε μεγάλη έκταση, καθώς εξακολουθούσαν να πνέουν ισχυροί άνεμοι -εξ ου και με εντολή του Αρχηγού του Σώματος, Στέφανου Κολοκούρη, μεταφέρθηκε στην Άνδρο και δεύτερο αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα.

Παράλληλα, το μεσημέρι αναχώρησε και πλοίο από την Ραφήνα, το οποίο μίσθωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για να μεταφέρει 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα από την Αθήνα.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα και θα διερευνηθούν μετά την κατάσβεση, ενώ φήμες που υπήρξαν ότι ξεκίνησε από ΙΧ που άρπαξε φωτιά δεν ευσταθούν καθώς αυτό συνέβη σε άλλη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι, από σπίθες που πετάχτηκαν, ο επικεφαλής του πυροσβεστικού κλιμακίου της Άνδρου, ο οποίος όμως παρέμεινε στο μέτωπο της πυρκαγιάς και επιχείρησε κανονικά μαζί με τους άλλους πυροσβέστες.

andros_fotia.jpg
Πηγή: enandro.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ