ΕΛΛΑΔΑ

Πολυεθνική Άσκηση Ναρκοπολέμου «ΑΡΙΑΔΝΗ 21» με ελληνική συμμετοχή

Πολυεθνική Άσκηση Ναρκοπολέμου «ΑΡΙΑΔΝΗ 21» με ελληνική συμμετοχή
ΥΠΕΘΑ / ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Η πολυεθνική Άσκηση Ναρκοπολέμου «ΑΡΙΑΔΝΗ 21» διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού κόλπου, από το Σάββατο 27 Μαρτίου έως την Κυριακή 04 Απριλίου 2021.

Η Ελλάδα έλαβε μέρος στην πολυεθνική άσκηση με τα πλοία:

- Φρεγάτα (Φ/Γ) «ΥΔΡΑ» ως πλοίο έδρας του Διοικητού Διοικήσεως Ναρκοπολέμου (Δ/ΔΝΑΡ) Πλοιάρχου Α. Ρόκα ΠΝ,

- Ναρκοθηρευτικό (Ν/ΘΗ) «ΕΥΡΩΠΗ»,

- Κανονιοφόρος (Κ/Φ) «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, στην άσκηση συμμετείχαν:

οι μονάδες της Συμμαχικής Αντιναρκικής Δύναμης Standing NATO Mine Countermeasures Group Two (SNMCMG2) αποτελούμενη από το τουρκικά πλοία «TCG SOKULLU MEHMET PASA», ΝΘΗ «TCG AYVALIK», το γαλλικό ΝΘΗ «FS ORION», το ισπανικό ΝΘΗ «ESPS TAJO», το βουλγάρικο ΝΘΗ «BGS TSIBAR», το ιταλικό ΝΘΗ «ITS TERMOLI», το ρουμανικό υδρογραφικό (Υ/Γ) «RΟS A. CATUNEANU», ομάδες εξουδετερώσεως ναρκών, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερο της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού, καθώς και Αξιωματικοί Παρατηρητές από την Αίγυπτο και τη Ρουμανία.

H άσκηση, τύπου INVITEX, διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό σε ετήσια βάση και περιλαμβάνει εκπαιδευτικά αντικείμενα διαφόρων μορφών πολέμου με έμφαση στο Ναρκοπόλεμο με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και την προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας των συμμετεχόντων. Εστιάζει δε στη δοκιμή και αξιολόγηση των διαδικασιών Ναρκοπολέμου και των αντίστοιχων εκδόσεων τακτικής σε συμμαχικό πλαίσιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ