ΕΛΛΑΔΑ

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Ενθαρρυντικά μηνύματα από την επαναλειτουργία των καταστημάτων

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Ενθαρρυντικά μηνύματα από την επαναλειτουργία των καταστημάτων
CNN Greece / Κώστας Πλιάκος

Ικανοποίηση αλλά και αγωνία για τα μέτρα στήριξης εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας αναφορικά με την επαναλειτουργία των καταστημάτων, τονίζοντας ωστόσο, ότι δεν αναμένουν από την πρώτη ημέρα μεγάλη καταναλωτική κίνηση.

Ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α Σταύρος Καφούνης που επισκέφθηκε καταστήματα της Αθήνας στην Ομόνοια, στο Εμπορικό Τρίγωνο, στο Μοναστηράκι, στου Ψυρρή και σε άλλες αγορές, υπογραμμίζει την θετική ψυχολογία που είχαν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων οι οποίοι όπως σημείωσε, πάνω από όλα φρόντισαν να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του κορωνοϊού.

«Η αγορά επαναλειτούργησε σήμερα και οι εμπορικές επιχειρήσεις υποδέχθηκαν τους καταναλωτές τηρώντας απόλυτα τα μέτρα Υγειονομικής Προστασίας, φροντίζοντας πάνω από όλα για την υγεία καταναλωτών και εργαζομένων», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε δελτίο τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α Σταύρος Καφούνης σημειώνει επίσης ότι οι επιχειρηματίες, ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι από το άνοιγμα των καταστημάτων τους, η αγωνία τους ωστόσο «επικεντρώθηκε στα μέτρα στήριξης, την έλλειψη ρευστότητας και την αντιμετώπιση των τεράστιων οφειλών που θα έχουν να αντιμετωπίσουν την επόμενη ημέρα».

«Το σημαντικότερο αίτημα όλων όμως ήταν να μην κλείσουμε ξανά έως το τέλος της κρίσης, κατι που θα καταφέρουμε να επιτύχουμε με την επιτυχημένη συνεργασία όλων μας», ανέφερε ο κ. Καφούνης.


«Η επαναλειτουργία της αγοράς στην Αθήνα είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε, ώστε άμεσα να ανακοινωθεί το ίδιο και για τις υπόλοιπες περιοχές και κλάδους. Οι πρώτες ώρες δείχνουν εξαιρετική ωριμότητα και σοβαρότητα από όλους. Επισκεφθήκαμε την Ομόνοια, το Εμπορικό Τρίγωνο, το Μοναστηράκι, του Ψυρρή και άλλες περιφερειακές αγορές, για να έχουμε την εικόνα από κάθε πλευρά της πόλης», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ