ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω από 100 μετανάστες οδηγούνται στο Μεταγωγών

Πάνω από 100 μετανάστες οδηγούνται στο Μεταγωγών

Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασε λίγο μετά τις 7 το πρωί το επιβατηγό πλοίο «Blue Star 1» με 131 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη.

Στο Blue Star 1 βρίσκονται και περίπου 150 παράτυποι μετανάστες οι οποίοι θα μεταφερθούν κατευθείαν στο Τμήμα Μεταγωγών προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία απέλασής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece πρόκειται για μετανάστες από το Πακιστάν οι οποίο μεταφέρθηκαν με χειροπέδες εντός του πλοίου. Ακολούθως θα μεταφερθούν στο κέντρο κράτησης της Κορίνθου και μετά στους Κήπους Έβρου από όπου θα γίνει η επαναπροώθηση. Σύμφωνα με πηγές από την Αστυνομία δεν πρόκειται για διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας.

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε χθες βράδυ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Νήσος Μύκονος" μεταφέροντας 140 μετανάστες και πρόσφυγες, από τη Μυτιλήνη και 357 από τη Σάμο.

Σύμφωνα με τη χθεσινή καταμέτρηση από το λιμενικό σώμα οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά ανέρχοταν σε 4750 άτομα, ενώ μαζί με τους 497 που αποβιβάστηκαν από το "Νήσος Μύκονος" έφθασαν τους 5247.

Εν τω μεταξύ, πάνω από 5000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ με αποτέλεσμα να δημιουργείται ασφυκτική κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ