ΕΛΛΑΔΑ

Παυλάκης: Αν χαλαρώσουμε τώρα, οι θάνατοι θα κορυφωθούν την Μεγάλη Εβδομάδα

Παυλάκης: Αν χαλαρώσουμε τώρα, οι θάνατοι θα κορυφωθούν την Μεγάλη Εβδομάδα
INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την εκτίμηση ότι η πανδημία στην Ελλάδα βρίσκεται στη χειρότερη φάση αυτή τη στιγμή και πως οι θάνατοι θα κορυφωθούν την Μεγάλη Εβδομάδα, εάν χαλαρώσουν τώρα τα μέτρα, έκανε ο ιατρός και ερευνητής Γ. Παυλάκης.

Παράλληλα, ο κ. Παυλάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 χαρακτήρισε λάθος το άνοιγμα δραστηριοτήτων και προειδοποίησε πως αν τώρα προχωρήσουμε σε χαλάρωση των μέτρων, την εβδομάδα των Παθών θα έχουμε την κορύφωση των θανάτων, καθώς τα κρούσματα θα αυξάνονται συνεχώς.

Όπως είπε, η Ελλάδα βρίσκεται σε μια από τις χειρότερες στιγμές της πανδημίας, καθώς είμαστε στη κορύφωση τους επιδημιολογικού κύματος.

Υπογράμμισε δε, ότι έχει επικρατήσει πανικός που οδηγεί σε λανθασμένες αποφάσεις, όπως αυτή να ανοίξουμε δραστηριότητες σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο.

Επιδοκίμασε δε, την εισήγηση της επιτροπής να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε περιοχές με μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση, όπως η Θεσσαλονίκη, η Αχαΐα και η Κοζάνη.

Για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, έφερε σαν παράδειγμα την Πορτογαλία, όπου μετά την Πρωτοχρονιά κατέγραφε πενταπλάσια κρούσματα από την Ελλάδα και τώρα έχει καταφέρει να μειώσει σε λιγότερα από 100 σε ημερήσια βάση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ