ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι - Δικηγόρος Ιωάννας: Είχε συνεργό η κατηγορούμενη, δεν έχει μετανιώσει

Επίθεση με βιτριόλι - Δικηγόρος Ιωάννας: Είχε συνεργό η κατηγορούμενη, δεν έχει μετανιώσει
ΙΝΤΙΜΕ / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Την αντίδραση της Ιωάννας που δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι, μόλις άκουσε την ομολογία και τη συγγνώμη της 35χρονης κατηγορουμένης, περιέγραψε ο δικηγόρος του θύματος, Απόστολος Λύτρας.

Όπως είπε ο κ. Λύτρας μιλώντας στη τηλεόραση του MEGA η Ιωάννα εξοργίστηκε όταν άκουσε την ομολογία της 35χρονης που της πέταξε βιτριόλι και δεν δέχτηκε την συγγνώμη της.

«Πώς θα μπορούσε να δεχτεί τη συγγνώμη μετά από τέτοια βλάβη; Δεν είναι μόνο αυτό. Είναι η όλη στάση της κατηγορουμένης. Πολύ εύκολο να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε ότι απλά αποστήθισε ένα κείμενο και πήγε να το καταθέσει στην κ. ανακρίτρια. Δεν έχει δώσει απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα, από πού προμηθεύτηκε και το καυστικό υγρό και για ποιον λόγο το έκανε» σημείωσε ο κ. Λύτρας, χαρακτηρίζοντας «δασκαλεμένη» την κατηγορούμενη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Ιωάννας, στόχος της κατηγορουμένης είναι η αλλαγή του κατηγορητηρίου.

«Προσπαθεί να αλλάξει την κατηγορία από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Ούτε έχει μεταμεληθεί. Και τον χρόνο να γύριζε πίσω η κατηγορούμενη πάλι το ίδιο θα έκανε στην Ιωάννα. Όλη η στάση της κατηγορουμένης κινείται γύρω από ένα ψέμα» υπογράμμισε.


«Η κατηγορούμενη απάντησε αόριστα ότι επιτέθηκε "για ένα προσωπικό ζήτημα" που δεν μας είπε ποιο είναι αυτό. Δεν μας είπε από πού προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό. Διαφορετικά θα έλεγε κάτι. Πιστεύω ότι είχε συνεργό. Αν ο άνθρωπος που την προμήθευσε καυστικό υγρό γνώριζε από που θα το χρησιμοποιήσει, υπάρχει μορφή συνέργειας» πρόσθεσε ο κ. Λύτρας.

«Μέχρι και οι τοίχοι έλιωσαν με το βιτριόλι»

Αναφορικά με την ποσότητα του καυστικού υγρού που δέχθηκε η Ιωάννα αλλά και τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης ότι δεν ήξερε τι μπορεί να προκαλέσει, ο κ. Λύτρας ήταν ξεκάθαρος.

«Ένας άνθρωπος που μεταμφιέζεται, έχει αριθμούς σε μη ελληνικά ονόματα, έχει μέτρα παρακολούθησης, ένας άνθρωπος με αυτή την οργάνωσης, δεν μπήκε στον κόπο να δει τι κάνει το βιτριόλι; H Iωάννα στα χέρια, στο πρόσωπο και στο στήθος στο 98% είναι καμένη. Μέχρι και οι τοίχοι που ακούμπησε το καυστικό υγρό είναι λιωμένοι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ