ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Θυελλώδεις άνεμοι έριξαν πλοίο στην προβλήτα του λιμανιού της Σούδας

Χανιά: Θυελλώδεις άνεμοι έριξαν πλοίο στην προβλήτα του λιμανιού της Σούδας
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Στην προβλήτα του λιμανιού της Σούδας προσέκρουσε το πλοίο μεταφοράς οχημάτων «Πελαγίτης» εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν από το πρωί σήμερα στα Χανιά.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν ζημιές σε τμήμα της προβλήτας στο εμπορικό τμήμα του λιμανιού της Σούδας και σε τμήμα του πλοίου.

Στο σημείο όπου προκλήθηκε η ζημιά βρέθηκε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων Δημήτρης Βιριράκης και στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Λιμενικού Ταμείου κάνοντας αυτοψία στο χώρο και μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών, η αποκατάσταση των οποίων, σύμφωνα με τον κ. Βιριράκη, θα κοστίσει περίπου 200.000 ευρώ.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου η συγκεκριμένη ράμπα τίθεται πλέον εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πλέον προβλήματα στην πρόσβαση πλοίων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «δεν είναι μόνο το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών που θέλει διαδικασίες σε ένα δύσκολο λιμάνι όπως είναι η Σούδα. Είναι και ο χρόνος που θα απαιτηθεί. Θα ξεκινήσουμε άμεσα τις διαδικασίες, με στόχο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να αποκαταστήσουμε τη ζημιά».

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση από την πρόσκρουση του πλοίου που λίγο μετά έδεσε με ασφάλεια σε άλλο σημείο του λιμανιού, μετακινήθηκαν τμήματα της προβλήτας και της ράμπας, ενώ για την ακριβή εικόνα των ζημιών θα πραγματοποιηθεί και υποθαλάσσια έρευνα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την τοπική ιστοσελίδα zarpanews:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ