ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Λιγνάδη: Απορρίφθηκε το αίτημά του για εξαίρεση της ανακρίτριας

Υπόθεση Λιγνάδη: Απορρίφθηκε το αίτημά του για εξαίρεση της ανακρίτριας
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Απορρίφθηκε το αίτημα του προφυλακισμένου στις φυλακές Τρίπολης, πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη για εξαίρεση της 19ης ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση με τις εις βάρος του μηνύσεις για βιασμούς ανηλίκων.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών έγινε δεκτή η πρόταση του εισαγγελέα Γιάννη Πιέρρου να απορριφθεί το εν λόγω αίτημα καθώς κρίθηκε πως όλες οι ενέργειες της δικαστικής λειτουργού ήταν σύννομες.

Σύμφωνα με το βούλευμα ο τρόπος που διευθύνεται η διαδικασία με την υποβολή ερωτήσεων σε μάρτυρες και κατηγορούμενους δεν μπορεί από μόνος του να θεμελιώσει λόγο εξαίρεσης παρά μόνο αν συνδυάζεται με σαφείς ενδείξεις μεροληψίας κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο της δικογραφίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο αίτημα εξαίρεσης που υπέβαλε για λογαριασμό του κατηγορουμένου, ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας επικαλείτο μεταξύ άλλων ότι «από τη μελέτη της δικογραφίας προέκυπτε ότι η προηγηθείσα προκαταρκτική εξέταση ήταν ημιτελής, καθώς είχαν παραλειφθεί ουσιώδεις προανακριτικές ενέργειες και ιδίως η κλήση μου σε παροχή εξηγήσεων, μολονότι την είχα αιτηθεί».

Επίσης, ανέφερε πως «η Ανακρίτρια, αντί να ικανοποιήσει τα δικά μου αιτήματα που αναφέρονται στον πυρήνα των κατηγοριών, ικανοποίησε το αίτημα της υποστήριξης της κατηγορίας, δίδοντας αυθημερόν την εντολή να γίνει έρευνα στην οικία μου, στη μοτοσικλέτα και το αυτοκίνητό μου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ