ΕΛΛΑΔΑ

Διπλή δολοφονία στη Μακρινίτσα: Σήμερα κηδεύονται τα δύο αδέλφια - Τα πρώτα λόγια του δράστη

Διπλή δολοφονία στη Μακρινίτσα: Σήμερα κηδεύονται τα δύο αδέλφια - Τα πρώτα λόγια του δράστη
ΙΝΤΙΜΕ/ΣΥΚΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με τις κηδείες των δύο αδελφών, της 28χρονης Κωνσταντίνας και του 30χρονου Γιώργου, γράφεται σήμερα στη Μακρινίτσα Βόλου η τελευταία πράξη του δράματος με θύτη τον 31χρονο εν διαστάσει σύζυγο της κοπέλας

Φίλοι και συγγενείς των θυμάτων θα πουν σήμερα στις 10:30 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Μακρινίτσα το τελευταίο αντίο.

Τραγική φιγούρα η μητέρα των παιδιών, μπροστά στα μάτια της οποίας εκτυλίχθηκε η διπλή δολοφονία και απόλυτο θύμα το δίχρονο παιδί του θύτη και της 28χρονης γυναίκας που έπεσε νεκρή από το μαχαίρι του εν διαστάσει συζύγου της, ο οποίος συμπαρέσυρε στον θάνατο και τον αδελφό της, ο οποίος μπήκε στη μέση κατά τη διάρκεια του μοιραίου διαπληκτισμού το βράδυ της Δευτέρας.

Την Τρίτη, ο 31χρονος φερόμενος ως δράστης του διπλού φονικού πήρε τον δρόμο για τις φυλακές, ενώ ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Ο δικηγόρος του ανέφερε πως θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον πελάτη του, ενώ ο ίδιος ο φερόμενος δράστης, που είχε υποβληθεί σε ψυχιατρική αξιολόγηση, φαίνεται πως δεν φοβόταν τον εγκλεισμό, καθώς φέρεται να έλεγε «θα με κλείσουν ένα μήνα μέσα και θα βγω».

«Δεν θυμάμαι τι έκανα. Εγώ πήγα για να δω το παιδί μου και με εμπόδισαν. Μου το απαγόρευσαν και μου είπαν ότι θα με κλείσουν σε ψυχιατρείο. Θόλωσα, έσπρωξα τη γυναίκα μου και τον αδερφό της για να ανέβω στον πάνω όροφο που ήταν το παιδί μου. Δεν κατάλαβα ότι χρησιμοποίησα μαχαίρι. Έχω ένα σκοτεινό πέπλο»: αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του φερόμενου ως δράστη της διπλής δολοφονίας στη Μακρινίτσα Πηλίου.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα TheNewspaper.gr, χθες μάλιστα θα εκδικαζόταν η υπόθεση ακούσιας νοσηλείας σε ψυχιατρική δομή, μετά από αίτημα που είχε καταθέσει στις 15 Ιανουαρίου η σύζυγός του.

Το διπλό έγκλημα έγινε γύρω στις 8 το βράδυ της Δευτέρα όταν ο 31 ενός ετών άνδρας πήγε στο σπίτι των πεθερικών του όπου ζούσε και η πρώην σύζυγος με το δύο ετών παιδάκι τους. Η γυναίκα φέρεται να είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του συζύγου της, καθώς η σχέση τους δεν πήγαινε καλά και υπήρχαν συχνοί διαπληκτισμοί.

Το χρονικό του διπλού εγκλήματος

Τα δύο παιδιά βρίσκονταν στο πατρικό τους σπίτι, παρουσία της μητέρας τους, όταν δέχθηκαν την απρόσκλητη επίσκεψη του πρώην συζύγου της 28χρονης. Ο 31χρονος, ο οποίος συνελήφθη μετά το έγκλημα, μετά από καταδίωξη, είχε μεταβεί από τον Βόλο για να δει τη σύζυγό του.

Μετά από έντονο καυγά μαχαίρωσε την πρώην σύζυγο η οποία κατέληξε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο, ενώ μαχαίρωσε θανάσιμα και τον αδελφό της που κλήθηκε από διπλανό χωριό όταν ακούστηκαν από γείτονες οι φωνές στο σπίτι, και πήγε να βοηθήσει.

«Βοήθεια, σώστε με. Έχει έρθει να μας σκοτώσει. Σπάει τη τζαμαρία για να μπει στο σπίτι μας». Αυτά ήταν τα λόγια που φαίνεται να είπε στους αστυνομικούς η 28χρονη όταν αντιλήφθηκε ότι ο πρώην σύζυγός της προσπαθεί να μπει στο σπίτι.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες ο φερόμενος ως δράστης προ ημερών είχε επισκεφθεί ξανά το πατρικό σπίτι της συζύγου του στη Μακρινίτσα και είχε χειροδικήσει σε μέλη της οικογένειάς της.

Η άτυχη γυναίκα φαίνεται να δέχτηκε τις μαχαιριές στην κοιλιά και στα πλευρά, με αποτέλεσμα να υποκύψει στα τραύματά της καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο και ο μεγαλύτερος αδελφός της στην κοιλιά και στην καρδιά, κάτι που του επέφερε ακαριαία τον θάνατο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 31χρονος μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε εμπλακεί στο παρελθόν, φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και για τον λόγο αυτό να νοσηλεύθηκε πρόσφατα σε ψυχιατρική κλινική.

makrinitsa.jpg
Το σπίτι όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδίαΕΡΤ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ