ΕΛΛΑΔΑ

ΥΠΕΞ για το Ολοκαύτωμα: Η ανθρωπότητα να μη βιώσει ποτέ ξανά τέτοιες θηριωδίες

ΥΠΕΞ για το Ολοκαύτωμα: Η ανθρωπότητα να μη βιώσει ποτέ ξανά τέτοιες θηριωδίες
INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Τιμούμε τα θύματα διατηρώντας τη μνήμη του Ολοκαυτώματος ζωντανή και συνεχίζουμε να μαθαίνουμε και να εκπαιδεύουμε τις νεότερες γενιές, ώστε η ανθρωπότητα να μη βιώσει ποτέ ξανά τέτοιες θηριωδίες» τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών σε μήνυμά του για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

«Ενώνουμε τις φωνές μας με όσους τιμούν την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος [Yom HaShoah] για να θυμόμαστε τα εκατομμύρια των ζωών που χάθηκαν. Τιμούμε τα θύματα διατηρώντας τη μνήμη του Ολοκαυτώματος ζωντανή και συνεχίζουμε να μαθαίνουμε και να εκπαιδεύουμε τις νεότερες γενιές, ώστε η ανθρωπότητα να μη βιώσει ποτέ ξανά τέτοιες θηριωδίες» τονίζεται στο μήνυμα του υπουργείου Εξωτερικών που αναρτήθηκε στο Twitter.

Επισημαίνεται ακόμη ότι το κεντρικό μήνυμα της ελληνικής προεδρίας της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA) -που ξεκίνησε την 1η Απριλίου- «είναι 'Διδασκαλία και μάθηση για το Ολοκαύτωμα', το παγκόσμιο μάθημα της μνήμης του Ολοκαυτώματος για την υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας και για την καταπολέμηση της άρνησης και της αλλοίωσής του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ