ΕΛΛΑΔΑ

Πολιτική Προστασία: Διάψευση δημοσιεύματος περί «κορωνο-κάμπινγκ» - Παραπομπή στον εισαγγελέα

Πολιτική Προστασία: Διάψευση δημοσιεύματος περί «κορωνο-κάμπινγκ» - Παραπομπή στον εισαγγελέα
ΙΝΤΙΜΕ / ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Σε διάψευση δημοσιεύματος εφημερίδας με τίτλο «Το κορωνο-κάμπινγκ της Πολιτικής Προστασίας» προχώρησε μέσω ανακοίνωσής της η Πολιτική Προστασία, επισημαίνοντας πως το εικονιζόμενο όχημα είναι ιδιωτικής χρήσης, ενώ ο ιδιοκτήτης του δεν σχετίζεται εργασιακά με την υπηρεσία.

Παράλληλα, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, το δημοσίευμα και όλα τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία θα αποσταλούν άμεσα στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προς διερεύνηση ενδεχόμενης τέλεσης του αδικήματος της αντιποίησης άσκησης δημόσιας υπηρεσίας (Π.Κ. 175).

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

«Mε αφορμή σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα 'Espresso', με τίτλο 'Το κορωνο-κάμπινγκ της Πολιτικής Προστασίας', το οποίο μάλιστα αναπαράγεται άκριτα από ιστοσελίδες και προς αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος, το οποίο εικονίζεται να φέρει τα διακριτικά της Πολιτικής Προστασίας, δεν σχετίζεται εργασιακά με την Πολιτική Προστασία με οποιονδήποτε τρόπο. Ο ίδιος είναι μέλος της οργάνωσης εθελοντών Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού' (ΟΦΚΑΘ), το δε εικονιζόμενο όχημα είναι ιδιωτικής χρήσης και δεν ανήκει ούτε στο δυναμικό της εν λόγω οργάνωσης εθελοντών.

Ως εκ τούτου, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, το δημοσίευμα και όλα τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία θα αποσταλούν άμεσα στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προς διερεύνηση ενδεχόμενης τέλεσης του αδικήματος της αντιποίησης άσκησης δημόσιας υπηρεσίας (Π.Κ. 175)».

Η εν λόγω εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφίες υποστηρίζοντας ότι προέρχονται από βίντεο που έχει στην κατοχή της «από την προκλητική… εκδρομούλα», όπως αναφέρει, που έκαναν στην παραλία της Επανομής, στη Θεσσαλονίκη, το απόγευμα του Σαββάτου 3 Απριλίου, περισσότερα από 10 άτομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ