ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό: Γνωστός στις αρχές με ποινικό παρελθόν ο δράστης του εγκλήματος στον «Ερυθρό Σταυρό»

Αποκλειστικό: Γνωστός στις αρχές με ποινικό παρελθόν ο δράστης του εγκλήματος στον «Ερυθρό Σταυρό»
Φωτογραφία αρχείου INTIME

Γνωστός στις αρχές από υποθέσεις του 2006 και του 2019 είναι ο 60χρονος που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2006 είχε εμπλακεί σε περιστατικό συμπλοκής και επεισοδίου με άλλα άτομα, ενώ το 2019 είχε εμπλακεί το όνομά του σε υπόθεση προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για την εγκληματική ενέργεια, καθώς σύμφωνα με τις Αρχές είναι υπεύθυνος για τον θάνατο του 76χρονου, ο οποίος ήταν σε μηχανική υποστήριξη και νοσηλευόταν με Covid-19 σε θάλαμο στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» .

Ο δράστης της εγκληματικής ενέργειας είναι, επίσης ασθενής, ο οποίος νοσηλευόταν στο διπλανό κρεβάτι από το θύμα.

Οι Αρχές έχουν πάρει αποτυπώματα από τα μηχανήματα, με τα οποία ήταν συνδεδεμένος ο 76χρονος και -σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες- ταυτοποιούνται με αποτυπώματα του ασθενούς.

Το «θρίλερ» ξεκίνησε, όταν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο αναπνευστήρας του 76χρονου ήταν τραβηγμένος, ενώ δεν ήταν και στην παροχή ρεύματος τα καλώδια και οι πρίζες.

Αμέσως στο νοσοκομείο χτύπησε συναγερμός, για να διαπιστώσουν τι έχει συμβεί κι όταν οι γιατροί πιστοποίησαν ότι ο 76χρονος ήταν ήδη νεκρός, ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών πήγαν στο νοσοκομείο και ξεκίνησαν τις έρευνες κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, καθώς το νοσοκομείο είναι αποκλειστικά για Covid-19 και στο συγκεκριμένο θάλαμο νοσηλεύονταν ασθενείς με κορωνοϊό.

Έπρεπε, λοιπόν, να τηρηθούν όλα τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και να ακολουθηθεί συγκεκριμένη υγειονομική διαδικασία.

Μέχρι στιγμής, έχουν ληφθεί καταθέσεις από γιατρούς, ενώ ανάμεσα στις ερωτήσεις των αστυνομικών είναι και το ποια ήταν η συμπεριφορά του 60χρονου υπόπτου τις προηγούμενες ημέρες απέναντι στον 76χρονο, αλλά κι αν είχε παραπονεθεί στους γιατρούς για οποιοδήποτε πρόβλημα σε σχέση ακόμα και με τον ήχο και τη φασαρία που μπορεί να έκαναν τα μηχανήματα.

Ο 60χρονος συνελήφθη και φυλάσσεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ