ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Σοκάρουν οι μαρτυρίες - «Στο τέλος του έριξαν και χαριστική βολή»

Δολοφονία Καραϊβάζ: Σοκάρουν οι μαρτυρίες - «Στο τέλος του έριξαν και χαριστική βολή»
CNN Greece / Σπύρος Μελισσάρης

Τον γύρο του κόσμου κάνει η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, το μεσημέρι της Παρασκευής, λίγα μέτρα από την είσοδο του σπιτιού του στον Άλιμο.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ έπεσε νεκρός γύρω στις 2 το μεσημέρι, μετά από καταιγισμό πυροβολισμών, λίγα μέτρα πιο κάτω από το σημείο που πάρκαρε το αυτοκίνητό του για να πάει στο σπίτι του.

Για την ώρα, οι αρχές αντιμετωπίζουν την υπόθεση ως συμβόλαιο θανάτου που είχε ως στόχο τη δολοφονία του επί χρόνια αστυνομικού συντάκτη. Όπως αναφέρουν οι πληφορορίες του CNN Greece, οι αρχές έχουν στα χέρια τους δύο μαρτυρίες - «φωτιά» και συγκεκριμένα πρόκειται για αυτόπτες μάρτυρες που είδαν από την αρχή μέχρι το τέλος τη στιγμή της δολοφονίας.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας που ανέλαβε την υπόθεση έχει ζητήσει άρση τηλεφωνικού απορρήτου, καθώς δεν αποκλείεται συνεργός των εκτελεστών να παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο την ώρα που έφυγε από τη δουλειά του στην Κηφισιά και να έδωσε σήμα στους δύο δολοφόνους να τον περιμένουν έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, τέσσερις υπάλληλοι του δήμου Αλίμου ήταν αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Τι λένε οι γείτονες για την εν ψυχρώ δολοφονία

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Το Newsbomb.gr κατέγραψε την μαρτυρία γειτόνισσας η οποία επέστρεφε από την λαϊκή όταν είδε στο πεζοδρόμιο, πεσμένο μπρούμητα, τον δημοσιογράφο.

«Την ώρα που ήρθα εγώ είχε τελειώσει δεν πρόλαβα την μηχανή», ανέφερε χαρακτηριστικά η γειτόνισσα και πρόσθεσε «το αίμα ήταν φρέσκο, ήμουν στη λαϊκή και γυρίζοντας πήγα να παρκάρω στο σημείο που ήταν πεσμένος».

Η ίδια ανέφερε ότι στην αρχή νόμιζε πως ήταν κάποιος που είχε λιποθυμήσει και σκέφτηκε να μην πάει κοντά στο σημείο για να παρκάρει, λέγοντας «όπως προχώρησα είδα το αίμα ρέει».

«Ήταν πεσμένος στο πεζοδρόμιο μπρούμητα γι' αυτό νόμιζα ότι κάποιος ίσως λιποθύμησε, ήταν πεσμένος κάτω», ανέφερε και συνέχισε:

«Παρκάρω το αυτοκίνητο, επειδή ήταν τρεις υπάλληλοι του δήμου μέσα στο πάρκο που καθαρίζανε, πήγα αμέσως και τους ρώτησα τι έγινε ρε παιδιά "πέρασε μια μηχανή τον πυροβολήσανε και στο τέλος του ρίξανε και χαριστική βολή και στη συνέχεια έφυγαν"»

«Τον είδα στο πεζοδρόμιο είχε κατέβει ίσως από το αυτοκίνητο, είχε μάλλον μόλις κατέβει», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Ενέδρα στον Άλιμο: Το χρονικό της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ