ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Καραϊβάζ: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του δημοσιογράφου

Γιώργος Καραϊβάζ: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του δημοσιογράφου
ΙΝΤΙΜΕ

Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καλλίφυτο Δράμας.

Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία. Τραγικές φιγούρες η σύζυγός, ο γιος, η μητέρα και η αδερφή του δημοσιογράφου, που ήρθε από το εξωτερικό για την κηδεία του.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλου, από το ξωκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής, το οποίο βρίσκεται έξω από το χωριό.

Βίντεο - ντοκουμέντο με τους εκτελεστές εξετάζει η αστυνομία

Καρέ - καρέ εξετάζουν οι αστυνομικοί βίντεο από κάμερες ασφαλείας, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν νέα στοιχεία για την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο.

Μάλιστα, ένα από τα βίντεο που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ. έφερε στο φως της δημοσιότητας το κανάλι Open.

Στα πλάνα φαίνονται οι δύο δολοφόνοι να διαφεύγουν από το σημείο της δολοφονίας, λίγα δευτερόλεπτα αφότου ο Γιώργος Καραϊβάζ έπεσε νεκρός από τα πυρά τους.

Οι Αρχές φαίνεται πως εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο η δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου να αποτελούσε συμβόλαιο θανάτου ενώ παράλληλα εκτιμάται πως οι εκτελεστές είναι από το εξωτερικό.

Μάλιστα, όπως ανέφερε στο CNN Greece πηγή της ΕΛ.ΑΣ. οι δολοφόνοι του αστυνομικού ρεπόρτερ ενδεχομένως να μην γνώριζαν καν ποιο ήταν το θύμα τους.

Το επικρατέστερο σενάριο φαίνεται πως είναι ότι εκτελούσαν στα «τυφλά» ένα συμβόλαιο θανάτου.

Οι υποψίες της Αστυνομίας στρέφονται σε ανθρώπους του υποκόσμου, ενώ ως εκτελεστές του συμβολαίου θανάτου «βλέπουν» πληρωμένους δολοφόνους, χωρίς ηθικούς φραγμούς και αναστολές.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ενδεχομένως να υπήρξε κάποιος που ενημέρωσε τους δράστες ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ πλησιάζει με το αυτοκίνητό του στο σπίτι του –κάτι που θα σημαίνει ότι υπήρχαν και άλλοι συνεργοί στο έγκλημα.

Τις επόμενες ημέρες αστυνομικοί θα πάρουν καταθέσεις από το οικογενειακό περιβάλλον του και τους συνεργάτες του, προσπαθώντας να ανακαλύψουν αν είχε δεχθεί απειλές αλλά και το ποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία.

Οι αρχές βάζουν στο «μικροσκόπιο» τα πάντα όσον αφορά στις δραστηριότητες του δημοσιογράφου, έρευνες και ρεπορτάζ, ώστε να μπορέσουν να εξάγουν συμπεράσματα για αν και ποιους «ενόχλησε».

Η κηδεία του γνωστού δημοσιογράφου αναμένεται να τελεστεί σήμερα στις 15:00 στο χωριό όπου γεννήθηκε, την Καλλίφυτο Δράμας.

Iατροδικαστική εξέταση: Με 10 σφαίρες η δολοφονία

Η ιατροδικαστική εξέταση, που είδε το «φως» της δημοσιότητας χθες, πιστοποιεί και ιατροδικαστικά τη μανία του εκτελεστή να φέρει εις πέρας το συμβόλαιο θανάτου του Γιώργου Καραϊβάζ.

Υπενθυμίζεται πως ο δημοσιογράφος δέχτηκε συνολικά 10 σφαίρες -γεγονός που σοκάρει.

Η ιατροδικαστής εντόπισε ότι έξι σφαίρες χτύπησαν στο θώρακα τον Γιώργο Καραϊβάζ, μια στο λαιμό, δύο σφαίρες στο κεφάλι ενώ η μια που βρέθηκε στην παλάμη προφανώς προέρχεται από σπασμωδική κίνηση του δημοσιογράφου –αντίδραση τη στιγμή που αιφνιδιάστηκε από το δράστη.

«... Το μένος του εκτελεστή και τα σημεία που βρέθηκαν οι σφαίρες στο σώμα του δημοσιογράφου δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο να σκεφτούμε οτιδήποτε άλλο. Δεν ήταν στόχος ο εκφοβισμός ή το να σταλεί ένα μήνυμα. Όποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία είναι ξεκάθαρο ότι ήθελε τον Γιώργο Καραϊβάζ νεκρό» έλεγε στο CNN Greece υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετέχει στις έρευνες.

Τι έδειξε η πρώτη εξέταση για το όπλο

«Καθαρό» είναι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, με την πρώτη εργαστηριακή εξέταση να δείχνει πως δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Ωστόσο, οι αρχές προχωρούν και σε μια δεύτερη εξέταση για να επιβεβαιώσουν αποτέλεσμα ότι το 9άρι πιστόλι είναι «καθαρό».

Πρόκειται ωστόσο για ένα αποτέλεσμα που δεν εξέπληξε τους αστυνομικούς, που από την πρώτη στιγμή περίμεναν ότι οι εκτελεστές θα χρησιμοποιούσαν όπλο που δεν είχε εμπλακεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Το επίσημο και τελικό αποτέλεσμα για το όπλο αναμένεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ