ΕΛΛΑΔΑ

Σταμπουλίδης: Από Δευτέρα θα ανοίξουν και τα μεγάλα πολυκαταστήματα

Σταμπουλίδης: Από Δευτέρα θα ανοίξουν και τα μεγάλα πολυκαταστήματα
ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Το άνοιγμα των μεγάλων πολυκαταστημάτων, τα οποία λειτουργούν κάτω από ένα ενιαίο νομικό πρόσωπο και δεν είναι εμπορικά κέντρα, από Δευτέρα προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Πάνος Σταμπουλίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, όταν τα μέτρα τηρούνται, τότε οι ειδικοί εμπιστεύονται ακόμη περισσότερο τα εμπλεκόμενα μέρη και μπορούν να δίνουν ό,τι μπορούν περισσότερο προκειμένου να λειτουργήσει η αγορά.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο ίδιος είπε πως υπάρχουν αλλαγές και ως προς τον πληθυσμό που μπορούν να δεχτούν τα καταστήματα.

«Φύγαμε από το πλαφόν των 20 ατόμων στα καταστήματα. Πλέον υπάρχει ένα όριο που θα διαμορφώνεται με βάση τα τετραγωνικά. Δηλαδή έως 500 τετραγωνικά μέτρα ισχύει ο συντελεστής 1 ανά 25 τετραγωνικά αυτό θα δώσει την δυνατότητα και σε επιχειρήσεις με μεγάλους ενιαίους χώρους να μπορέσουν να λειτουργήσουν με μια βιωσιμότητα» ανέφερε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για τα self test, o κ. Σταμπουλίδης σημείωσε ότι δικαιώθηκε η επιλογή της κυβέρνησης να τα συσχετίσει με το άνοιγμα των σχολείων αλλά και την υπόλοιπη κοινωνία.

Τόνισε, επίσης, πως τα self test, ο εμβολιασμός και η τήρηση των μέτρων –σε συνδυασμό με τη βελτίωση του καιρού- είναι τα εργαλεία με τα οποία θα πορευτούμε προς το Μάιο.

Αναφορικά με το πού θα επεκταθούν τα τεστ αυτοδιάγνωσης, σημείωσε πως θα είναι διαθέσιμα για όλη την κοινωνία με μια σταδιακή διαδικασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ