ΕΛΛΑΔΑ

Σε συμπληρωματική απολογία κλήθηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου - Πήρε προθεσμία για τις 22 Απριλίου

Σε συμπληρωματική απολογία κλήθηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου - Πήρε προθεσμία για τις 22 Απριλίου
ΙΝΤΙΜΕ/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Σε συμπληρωματική απολογία για την υπόθεση του εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού κλήθηκε σήμερα ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου.

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τις 22 Απριλίου προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του, ενώ σε δηλώσεις του έκανε λόγο για πολιτική σκευωρία σε βάρος του.

Ο πρώην υπουργός ένα χρόνο μετά την αποφυλάκισή του υπό όρους βρέθηκε και πάλι ενώπιον της ανακρίτριας μετά την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής ανάκρισης που είχε διατάξει τον Απρίλιο του 2020 με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του βουλεύματος έπρεπε να γίνουν περαιτέρω ανακριτικές πράξεις όσον αφορά στο αδίκημα που αποτέλεσε τη βάση για το ξέπλυμα των 2.835.197, 05 ελβετικών φράγκων (2.437.962 ευρώ) που φέρεται να έλαβε ο Γ. Παπαντωνίου ως δωροδοκία από την «THALES NEDERLAND B.V.», ώστε να προωθήσει τη σύμβαση του 2003 με τη γαλλική εταιρεία για τον εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Έτσι η ανακρίτρια στην οποία επέστρεψε η δικογραφία προσδιόρισε εκτός της απιστίας και τη δωροδοκία ως το βασικό αδίκημα που οδήγησε στο ξέπλυμα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Την ίδια ημέρα απολογούνται συμπληρωματικά και οι συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων είναι η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου.

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε:

«Η δίωξη σε βάρος μου είναι μια πολιτική σκευωρία με ηθικό αυτουργό της κυρία Τουλουπάκη, η οποία ελέγχεται σήμερα για κατάχρηση εξουσίας και του πρώην αναπληρωτή υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου γιατί και αυτός συμμετέχει στην ίδια διαδικασία έλεγχου.


Χρειάστηκε θράσος για να απευθύνουν σε βάρος μου την απεχθή κατηγορία την οποία αντιμετωπίζω για τέσσερα χρόνια.


Είναι όμως ευτύχημα ότι η σημερινή ανακρίτρια μας κάλεσε με τη σύζυγό μου σε συμπληρωματική απολογία που έχει καθαρά τυπικό χαρακτήρα. Και το μόνο το οποίο ζητώ είναι και το ζητώ επίμονα είναι δικαίωση και μια συγνώμη και κυρίως να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη δικαιοσύνη.


Εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη επειδή η τεράστια πλειοψηφία με εξαίρεση ελάχιστους επίορκους δικαστές εκτελεί με πάθος και εντιμότητα το καθήκον της στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Οσα υποστήκαμε αποτελούν σελίδες ντροπής για τη δημόσια ζωή και τους θεσμούς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ