ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Johnson & Johnson: Την Τετάρτη στην Ελλάδα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου

Κορωνοϊός - Johnson & Johnson: Την Τετάρτη στην Ελλάδα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/David Zalubowski

Τις πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού της Johnson & Johnson παραλαμβάνει σήμερα, Δευτέρα, το Βέλγιο.

Στην Ελλάδα 70.000 δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson, που θα γίνεται σε μία δόση, αναμένεται να παραδοθούν τον Απρίλιο, με την πρώτη παράδοση να πραγματοποιείται την Τετάρτη 14 Απριλίου.

Ακόμα 300.000 δόσεις θα παραληφθούν τον Μάιο και 960.000 δόσεις τον Ιούνιο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε την προηγούμενη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκέλους, κατά την τακτική ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Αρχή από το Βέλγιο

Όπως αναφέρει το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTL, το Βέλγιο θα παραλάβει σήμερα 36.000 δόσεις, ωστόσο οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν εντός λίγων ημερών, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες που αφορούν σε υλικοτεχνικές λεπτομέρειες.

Ο πρώτος εμβολιασμός με Johnson & Johnson αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Το ισχυρό σημείο αυτού του νέου εμβολίου είναι ότι αρκεί μόνο μία δόση, γεγονός που σημαίνει ότι οι 36.000 δόσεις προορίζονται για αντίστοιχο αριθμό πολιτών.

Την Τρίτη στην Ισπανία

Η υπουργός Υγείας της Ισπανίας, Καρολίνα Ντάριας, δήλωσε το Σαββατοκύριακο πως οι 300.000 δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson, το οποίο είναι μονοδοσικό, θα φτάσουν αύριο Τρίτη στη χώρα.

Οι προβλέψεις του υπουργείου Υγείας της Ισπανίας λένε πως η χώρα θα λάβει έως 5,5 εκατομμύρια φιαλίδια του εμβολίου της Janssen μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου. «Αυτά τα εμβόλια φθάνουν νωρίς το πρωί της Τρίτης και θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της στρατηγικής εμβολιασμού στην ίδια τυπολογία με εκείνη για το RNA».

Το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson έλαβε άδεια κατεπείγουσας χρήσης στις ΗΠΑ στα τέλη Φεβρουαρίου, μετά από την έγκριση των διδοσικών εμβολίων των Pfizer/BioNTech και της Moderna.

Ο EMA ενέκρινε επίσης το εμβόλιο της J&J και η χορήγησή του στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ