ΕΛΛΑΔΑ

Στη Γερμανία μεταβαίνει από την Ελλάδα η οικογένεια του 7χρονου Σύρου που νοσηλεύεται

Στη Γερμανία μεταβαίνει από την Ελλάδα η οικογένεια του 7χρονου Σύρου που νοσηλεύεται
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Με την οικογένειά του που βρίσκεται στην Ελλάδα θα επανενωθεί αύριο ο μικρός Ράμι από τη Συρία, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Γερμανίας και χρειάζεται άμεσα μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Αύριο αναχωρούν αεροπορικώς από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό το Μόναχο η μητέρα, τα αδέλφια και ο ξάδερφος του μικρού Ράμι, έπειτα από την αποδοχή από πλευράς της Γερμανίας του αιτήματος για οικογενειακή επανένωση που υποβλήθηκε.

Όπως δημοσιεύει το αθηναϊκό πρακτορείο, την οικογένεια θα συνοδεύσει έως το αεροδρόμιο «Μακεδονία» υπάλληλος του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Θεσσαλονίκης, στο οποίο η οικογένεια του Ράμι κατέθεσε χτες αίτημα ασύλου. Μετά την άφιξη στο Μόναχο την υπόθεση θα αναλάβουν οι γερμανικές αρχές.

Ο μικρός Ράμι από τη Συρία νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μονάχου τους τελευταίους τέσσερις μήνες, καθώς πάσχει από λέμφωμα Hodgkin. Το παιδί, που βρίσκεται στη Γερμανία με τον πατέρα του, θα πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών και η μητέρα του και τα αδέλφια του είναι πιθανοί δότες.

Ωστόσο, εκείνοι βρίσκονται στην Ελλάδα, όπου πέρασαν με βάρκα μέσω Τουρκίας, και για το λόγο αυτό κατέθεσαν χτες αίτημα ασύλου. Η δημοσιοποίηση της ιστορίας του Ράμι κινητοποίησε τις ελληνικές και γερμανικές αρχές, που προώθησαν με ταχείες διαδικασίες την επανένωση της οικογένειας.

Διαβάστε επίσης:

Αναζητούνται στην Ελλάδα τα αδέρφια 7χρονου Σύρου που νοσηλεύεται στη Γερμανία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ