ΕΛΛΑΔΑ

Λύκεια: Στα σχολεία με το δεύτερο self test σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί

Λύκεια: Στα σχολεία με το δεύτερο self test σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με την απαραίτητη επίδειξη του δεύτερου αρνητικού self test προσέρχονται στα λύκεια σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Όπως επισήμαινε χθες σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, το δεύτερο δωρεάν αυτοδιαγνωστικό τεστ (self test) όφειλαν να το παραλάβουν όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας από τα φαρμακεία, να το διενεργήσουν χθες ή σήμερα νωρίς το πρωί και να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, προκειμένου να προσέλθουν στα λύκεια.

Είχε τονιστεί επίσης ότι σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει ή συναντά δυσκολία με τον ΑΜΚΑ, παρέχεται η δυνατότητα επίσκεψης σε δομή που εμφανίζεται στη λίστα: https://self-testing.gov.gr/eody-stathera-simeia.pdf

Υπενθυμίζεται ότι κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικοί, μαθητές, διοικητικό και λοιπό προσωπικό των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς επίσης και το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΕΠ και ΕΒΠ) των σχολείων Ειδικής Αγωγής είναι υποχρεωτικό να υποβάλλονται σε self test δύο φορές την εβδομάδα και να φέρουν μαζί τους στο λύκειο τη σχετική βεβαίωση (για τους εκπαιδευτικούς) ή κάρτα (για τους μαθητές) αρνητικού αποτελέσματος κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι είναι υποχρεωτικό το self test ακόμα και για όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς έχουν εμβολιαστεί.

Στο υπουργείο Παιδείας εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την επιστροφή των μαθητών του λυκείου στα θρανία την περασμένη Δευτέρα, η οποία χαρακτηρίστηκε από μεγάλη προσέλευση. Από τη διενέργεια των self test άλλωστε είχαν βρεθεί μόλις 613 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Παραφωνίες

Δεν λείπουν πάντως και οι «παραφωνίες». Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μήνυση που υπέβαλε μητέρα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης κατά διευθυντή σχολείου, επειδή δεν άφησε τον γιο της να μπει στην αίθουσα χωρίς να έχει κάνει self test.

Στο μεταξύ, μήνυση στον εισαγγελέα Ρεθύμνου κατά διευθυντή λυκείου, του διευθυντή της τοπικής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης και της υπουργού Παιδείας κατατέθηκε από γονείς στο Ρέθυμνο, για το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται σε μαθητές που δεν υποβάλλονται σε self test να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ