ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κατάληψη σε λύκειο του Ευόσμου μετά από ένταση για τα self tests

Θεσσαλονίκη: Κατάληψη σε λύκειο του Ευόσμου μετά από ένταση για τα self tests
ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κατάληψη πραγματοποιούν από το πρωί μαθητές στο 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου Θεσσαλονίκης, μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ μητέρας και του διευθυντή του σχολείου που δεν επέτρεψε την είσοδο στο γιο της επειδή δεν είχε self test.

Οι μαθητές έχουν βάλει λουκέτα σε όλες τις εισόδους του σχολείου και δεν επιτρέπουν να μπει κανείς.

Οι περισσότεροι μαθητές του σχολείου ωστόσο δεν συμμετέχουν στην κατάληψη στην οποία προχώρησε μικρή ομάδα μαθητών, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thestival.

Μάλιστα βρίσκονται απέξω και ζητούν να εισέλθουν στο σχολείο για να κάνουν το μάθημα τους, ενώ τονίζουν ότι η κατάληψη υποστηρίζεται και υποκινείται από γονείς.

Σημειώνεται ότι η μητέρα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης υπέβαλε μήνυση κατά διευθυντή σχολείου, επειδή δεν άφησε τον γιο της να μπει στην αίθουσα χωρίς να έχει κάνει self test.

Πηγή: thestival

Μάλιστα, έξω από το σχολείο της Θεσσαλονίκης επικράτησε ένταση το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν ομάδα πολιτών συγκεντρώθηκε για να συμπαρασταθεί στη μητέρα που διαμαρτυρόταν για την απαγόρευση του διευθυντή.

Από την πλευρά του σχολείου τονίζεται ότι εφαρμόστηκε η κείμενη νομοθεσία και ότι δεν μπήκε ούτε ένας μαθητής στο σχολείο χωρίς την υπεύθυνη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος από self test.

Η μητέρα του μαθητή υπέβαλε μήνυση σε βάρος του διευθυντή του σχολείου.

Με προφορική εντολή εισαγγελέα δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης μια ομάδα περίπου τριάντα ατόμων συγκεντρώθηκε έξω από το σχολείο για να εκφράσει τη συμπαράστασή της στη μητέρα του μαθητή.

Τα μέλη της ομάδας αυτοαποκαλούνται «θεματοφύλακες του συντάγματος».

Κάποιοι από αυτούς φορούσαν στρατιωτικούς μπερέδες. Όταν είδαν να καταφτάνει έξω από το σχολείο ένα περιπολικό της Αστυνομίας το περικύκλωσαν και ζητούσαν από το πλήρωμά του να συλλάβει τον διευθυντή.

Αγνοούσαν ως φαίνεται την προφορική εντολή του εισαγγελέα.

«Δεν αποδέχομαι ούτε το test covid ούτε καμία υπεύθυνη δήλωση. Όταν κάνουμε υπεύθυνες δηλώσεις γινόμαστε συνυπεύθυνοι στο ότι συμφωνούμε σε οποιαδήποτε μέτρα θέλει να πάρει η κυβέρνηση. Θέλουμε τα παιδιά μας να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους χωρίς καμία ιατρική πράξη και χωρίς κανένα covid test» δήλωσε στο thestival η μητέρα του μαθητή που πήγε στο σχολείο για τρίτη ημέρα χωρίς να έχει αποτέλεσμα από self test.

Όταν η ομάδα των «θεματοφυλάκων» προκάλεσε ένταση έξω από το σχολείο κλήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ένας από τους «θεματοφύλακες» οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση.

Η μητέρα του μαθητή και η ομάδα των θεματοφυλάκων συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα του Ευόσμου.

«Δεν είμαστε αρνητές του κορωνοϊού αλλά είμαστε θεματοφύλακες του συντάγματος» φώναζαν προς τους δημοσιογράφους κάποιοι από τους πολίτες με τους στρατιωτικούς μπερέδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ