ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Μαραθώνια διάρρηξη σε περίπτερο - Σάρωσαν τα πάντα μέσα σε τέσσερις ώρες

Κρήτη: Μαραθώνια διάρρηξη σε περίπτερο - Σάρωσαν τα πάντα μέσα σε τέσσερις ώρες
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τέσσερις ολόκληρες ώρες κράτησε η επιχείρηση των διαρρηκτών, μέχρι να καταφέρουν να αποσπάσουν εκατοντάδες κουτιά τσιγάρων και ειδών καπνού από περίπτερο στην Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης.

Ωστόσο, αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τους δύο ληστές, αφού κάμερα τους κατέγραψε την δράση τους στο περίπτερο.

Οι δύο δράστες, αφού προηγούμενως είχαν φτάσει στον εξωτερικό χώρο για αρκετή ώρα, με λοστούς όπως φαίνεται και στο βίντεο που εξασφάλισε η ΚΡΗΤΗ TV, κατάφεραν να σπάσουν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα να σύρουν το προστατευτικό και στη συνέχεια γκρέμισαν κυριολεκτικά τα πάντα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ έσπασαν το τζάμι από την πρόσοψη του περιπτέρου και από εκεί ο πιο ευέλικτος από τους δύο διαρρήκτες μπήκε από την θυρίδα που εξυπηρετεί ο περιπτεράς την πελατεία του, και άρχισε την «επιδρομή». Αφού πήρε τα ελάχιστα χρήματα από τις εισπράξεις που υπήρχαν μέσα στο συρτάρι, γέμιζε κουβάδες με τα καπνικά προϊόντα του περιπτέρου και τους έδινε στον συνεργό του, ενώ εκείνος απομάκρυνε από τον χώρο όλη αυτή την λεία.

Η «επιχείρηση» των διαρρηκτών, όπως αναφέρεται στην τοπική ιστοσελίδα neakriti διήρκεσε τέσσερις ώρες μέχρι να καταφέρουν να αποσπάσουν εκατοντάδες κουτιά από τα τσιγάρα και τα είδη καπνού, με αρκετά μεγάλη αξία, ενώ νωρίτερα είχαν φροντίσει να απενεργοποιήσουν τον συναγερμό, να κόψουν το ρεύμα, ενώ πίστευαν ότι είχαν εξουδετερώσει και το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Χερσονήσου, κατάφεραν από τα ξημερώματα του Σαββάτου - ξεκίνησαν την προανάκριση - να εντοπίσουν τους δύο δράστες, ο ένας είναι κάτοικος της περιοχής και ο άλλος κάτοικος του Ηρακλείου.

Ακολούθησαν τα ίχνη τους και έφτασαν μέχρι το Ηράκλειο εκεί που ο ένας από τους δράστες, που οδηγούσε και το αυτοκίνητο όταν διέφυγαν, πήγε σε περίπτερο και πούλησε τη λεία του σε άλλο περιπτερά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ