Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα: Έκλεισαν δρόμοι στο κέντρο
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας με αίτημα το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων αλλά και ενάντια στο νέο νόμο του υπουργείου Παιδείας που, μεταξύ άλλων, προβλέπει την ίδρυση ειδικής Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ).
Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες με κεντρικό σύνθημα «Έξω η αστυνομία από τις σχολές μας, ο νόμος Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη θα ανατραπεί» συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και πρόκειται να κατευθυνθούν στη Βουλή.
Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, σύλλογοι και σωματεία εκπαιδευτικών, καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι.
Οι διαδηλωτές αντιδρούν στην ίδρυση της ΟΠΠΙ, στη θέσπιση της ελάχιστης βάσης για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, ενώ ζητούν το ασφαλές άνοιγμα τόσο των σχολείων όσο και των σχολών με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Σημειώνεται ότι η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει διευκολυντική δίωρη στάση εργασίας για τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια.
Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.
SPONSORED
Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: 107 χρόνια από τον ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου
09:05
Ρόδος: Τι ισχυρίζεται ο 45χρονος για το τροχαίο δυστύχημα - Η μαρτυρία και το βίντεο με τη σύγκρουση
09:04
Πυροβολισμοί στην Ισπανία: Τουλάχιστον δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες
09:01
Νέα μελέτη για το καρπούζι αποκαλύπτει άγνωστα οφέλη για την καρδιά και τα αγγεία
08:45