Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα: Ένταση και χημικά έξω από την ΑΣΟΕΕ
Ανανεώθηκε:
Ένταση προκλήθηκε έξω από την ΑΣΟΕΕ λίγο αφού ολοκληρλωθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με την Αστυνομία να προχωρά σε χρήση χημικών όταν φοιτητές επιχείρησαν να εισέλθουν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.
Νωρίτερα, διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες με κεντρικό σύνθημα «Έξω η αστυνομία από τις σχολές μας, ο νόμος Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη θα ανατραπεί» συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.
Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, σύλλογοι και σωματεία εκπαιδευτικών, καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι.
Οι διαδηλωτές αντιδρούν στην ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας (ΟΠΠΙ), στη θέσπιση της ελάχιστης βάσης για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, ενώ ζητούν το ασφαλές άνοιγμα τόσο των σχολείων όσο και των σχολών με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Σημειώνεται ότι η ΟΛΜΕ είχε κηρύξει διευκολυντική δίωρη στάση εργασίας για τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια.
Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.
Γαλλία: Συντριβή αεροσκάφους με αλιξεπτωτιστές που θα έκαναν το πρώτο άλμα - Tουλάχιστον 11 νεκροί
14:58
Ροδόπη: Διασωληνωμένος 17χρονος που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του - Τον επανέφερε ναυαγοσώστης
14:55
Οι δημοσκοπικές «βεβαιότητες» και το ισχυρό σενάριο της επιστροφής στον δικομματισμό του 2019
14:48
Σε ύφεση η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Πευκάλι Κορινθίας
14:44