ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία για κατ' εξαίρεση εμβολιασμούς στα Ιωάννινα απο τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ

Καταγγελία για κατ' εξαίρεση εμβολιασμούς στα Ιωάννινα απο τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ
Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κατ΄εξαίρεση εμβολιασμό εργαζόμενων σε επιχείρηση με κανονικό ραντεβού, χωρίς να βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα που δικαιούται εμβολιασμούς κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Μάλιστα ο Μιχάλης Γιαννάκος χαρακτήρισε πιο σοβαρό το συγκεκριμένο ζήτημα σε σχέση με τις καταγγελίες για κατ εξαίρεση εμβολιασμών κυβερνητικών αξιωματούχων.

«Στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων εμβολιάσθηκαν περί των πενήντα ατόμων που δήλωναν εργαζόμενοι σε συγκεκριμένη πτηνοτροφική μονάδα της περιοχής με κανονικά ραντεβού από το ηλεκτρονικό σύστημα.

Ευτυχώς έγιναν αντιληπτοί από τους συναδέλφους των εμβολιαστικών κέντρων επειδή ήταν εμφανώς σε μικρότερες ηληκίες. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων σταμάτησαν τους εμβολιασμούς των εν λόγω ατόμων και έστειλαν την υπόθεση στον εισαγγελέα.

Από τις ακυρώσεις των ραντεβού διαπιστώνει κανείς ότι είχαν κλείσει ραντεβού παρα πολλά άτομα από την εν λόγω επιχείρηση. Είναι πολύ σοβαρή η υπόθεση.

Τα Νοσοκομεία έπραξαν παρα πολύ σωστά. Θα πρέπει όμως να διερευνηθεί πως έκλεισαν ραντεβού τα εν λόγω άτομα για εμβόλιο εκτός σειράς; Μάλιστα κάποιοι ελεγαν ότι έκλεισαν ραντεβού μέσω της επιχειρησης; Ποιοί μεσολάβησαν για τον εμβολιασμό των εργαζόμενων της εν λόγω επιχείρησης εκτός σειράς; Δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά. Πόσοι άλλοι κλείνουν ραντεβού εκτός σειράς την ώρα που δεν εμβολιασθηκαν ακόμη οι ευπαθείς ομάδες»;

Οι συγκεκριμένες καταγγελίες γίνονται μάλιστα την στιγμή που την Πέμπτη οι θάνατοι κατέγραψαν ρεκόρ για το 2021 με 104 ενώ τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας ειναι απογοητευτικά.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη 15 Απριλίου πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.833, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 308.006 (ημερήσια μεταβολή +1.3%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 60
θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.636 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 104, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.239 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 819 (62.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.925 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 526 (ημερήσια μεταβολή -6.41%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 515
ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ