ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο Γαύδος: Το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει λέει η οικογένεια της 27χρονης

Τροχαίο Γαύδος: Το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει λέει η οικογένεια της 27χρονης

Απαντήσεις για τον άδικο χαμό της 27χρονης Κορίνας στη Γαύδο αναζητά η οικογένειά της, η οποία θεωρεί ότι το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε με τον σύντροφό της βρισκόταν εν κινήσει και δεν ήταν σταματημένο όταν βρέθηκε στον γκρεμό.

Υπενθυμίζεται πως ο 40χρονος έχει ισχυριστεί πως είχαν βάλει μπροστά την μηχανή του αυτοκινήτου για να λειτουργήσει το καλοριφέρ και να ζεσταθούν και άγνωστο πως λύθηκε το χειρόφρενο.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο Φίλιππος Σκαμπαρδώνης, δικηγόρος της οικογένειας της φοιτήτριας, μιλώντας στον Alpha, το αυτοκίνητο είχε δευτέρα ταχύτητα όταν βρέθηκε. «Αυτό σημαίνει ότι το αυτοκίνητο στην προκειμένη περίπτωση ήταν εν κινήσει», εξήγησε και πρόσθεσε:

«Αυτό ανατρέπει τους τους ισχυρισμούς του οδηγού του αυτοκινήτου διότι ακόμα και σταματημένο να ήταν το αυτοκίνητο, ακόμα και αν λυνόταν το χειρόφρενο -κατά τους ισχυρισμούς του-, δεν θα μπορούσε να τσουλήσει».

Ερωτώμενος για το αν πιστεύει πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, είπε πως «Σε μια έρευνα δεν μπορείς να αποκλείσεις ποτέ τίποτα. Το θεωρώ απίθανο, όμως δεν αποκλείω τίποτα».

Ο δικηγόρος της οικογένειας θα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να διερευνηθεί γιατί καθυστέρησαν να φτάσουν στον τόπο του δυστυχήματος τα σωστικά μέσα. «Έχουν ενημερωθεί όλοι από τις 06:00 το πρωί. Δυστυχώς όλοι έκαναν τα πάντα για να καταλήξει το κορίτσι εντελώς αβοήθητο».

Ο οδηγός είχε παρόμοια τραύματα με την άτυχη Κορίνα

Στο μεταξύ, η ιατροδικαστική εξέταση η οποία έγινε σήμερα στον 40χρονο, επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του πως ήταν μέσα στο αυτοκίνητο όταν κατρακύλησε στον γκρεμό, μεταδίδει το flashnews.gr.

Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή Κρήτης Σταμάτη Μπελιβάνη, ο 40χρονος είχε «κάταγμα δεξιού ημιθωρακίου, αιμοπνευμοθώρακα και στο υπόλοιπο σώμα λιγότερες εκδορές από εκείνες της κοπέλας, αλλά είχε και αυτός.»

Όπως επεσήμανε ο κ. Μπελιβάνης, που είχε διενεργήσει την νεκροψία – νεκροτομή στην 27χρονη - ο 40χρονος είχε τις ίδιες κακώσεις που είχε η κοπέλα, με την διαφορά πως δεν του τρύπησε ο πνεύμονας, όπως συνέβη στην άτυχη Κορίνα.

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης της 27χρονης έδειξε ότι η κοπέλα, εκτός από ακατάσχετη αιμορραγία είχε υποστεί τρομερή ρήξη στον έναν πνεύμονα της, που σημαίνει ότι είχε έντονο αναπνευστικό πρόβλημα, το οποίο πλέον προσπαθούσε να καλύψει ο άλλος, υγιής πνεύμονάς της.

«Έκανε κατάγματα στα πλευρά και ουσιαστικά προκάλεσαν ολικό πρόβλημα στον έναν πνεύμονα που πλέον δεν λειτουργούσε. Εκτός της αιμορραγίας είχαμε και μη λειτουργία του ενός πνεύμονα. Ο άλλος πνεύμονας που λειτουργούσε προσπαθούσε να καλύψει τις ανάγκες του ανθρώπου. Κατά συνέπεια ένας άνθρωπος με τέτοιες κακώσεις δεν μπορεί να ζήσει για περισσότερες από 2 έως 2,5 ώρες από τη στιγμή που συνέβη το ατύχημα», τόνισε ο κ. Μπελιβάνης.

H προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Χανίων και το Αστυνομικό Τμήμα Καντάνου για τις συνθήκες υπο τις οποίες συνέβη το μοιραίο τροχαίο δυστύχημα συνεχίζεται, σε μια προσπάθεια να διαλευκανθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε το αυτοκίνητο στον γκρεμό τα ξημερώματα της Κυριακής 11 Απριλίου.

Συγκλονίζει ο σύντροφος της 27χρονης: «Γιατί να μην φύγω εγώ;»

Ο 40χρονος σύντροφος της Κορίνας είχε μιλήσει πριν από λίγα 24ωρ στο Mega για τα όσα συνέβησαν το μοιραίο εκείνο πρωινό.

«Σαν ζευγαράκι φάγαμε κάποια σουβλάκια, φύγαμε από ένα τοπικό σουβλατζίδικο εκεί στο Καστρί κατά τη μία η ώρα κοντά και πήγαμε στο Βαθύ Σελί εκεί στο σημείο, ένα πάρα πολύ ωραίο μέρος και έχει θέα όλο το Λιβυκό πέλαγος. Της λέω Κορίνα, έχει περάσει λίγο η ώρα, έπιανε και ψύχρα "ρε Κορινάκι", της λέω "να βάλουμε μια μπροστά, να ζεσταθεί το αμάξι να βάλω καλοριφέρ να κατέβουμε κάτω;", "ναι" μου λέει. Λοιπόν, βάζω το αμάξι, δουλεύει κανά δίλεπτο, τρίλεπτο, δούλευε», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο ίδιος, το χειρόφρενο ήταν τραβηγμένο και ίσως μια λάθος κίνηση των ποδιών υπήρξε μοιραία.

«Ήταν πάρα πολύ καλά τραβηγμένο, μας είχε ενοχλήσει το χειρόφρενο, πώς να το πω; Το είχαμε σχολιάσει. Τώρα πως λύθηκε δεν ξέρω. Με τα πόδια μας έτσι το κουνήσαμε; Και λύθηκε; Εν πάση περιπτώσει και μας παίρνει η κατηφόρα. Τραβάμε κάτω κουτρουβάλες. Αφού τις νιώθω τις κουτρουβάλες και λέω "πότε θα σταματήσει". Δεν έχασα ούτε μια στιγμή τις αισθήσεις μου. Σταματάει σε ένα σημείο σε δυο βράχια σταματάει το αυτοκίνητο. Αρκετά κάτω. Δηλαδή άλλα 30 μέτρα να προχώραγε και θα είχαμε φτάσει στην παραλία».

Ο 40χρονος δεν είχε σήμα για να καλέσει σε βοήθεια και άρχισε να σκαρφαλώνει από την χαράδρα των 300 μέτρων, αφήνοντας την Κορίνα μέσα στο αυτοκίνητο. Λίγο μετά τις 6 το πρωί, είχε φτάσει στον δρόμο.

«Και εάν την ήξερες ήταν καλός χαρακτήρας ρε, γιατί να μην φύγω εγώ; Σε κανέναν να μην τύχει, σε κανέναν να μην τύχει. Έχω περάσει πολλά στην ζωή μου αλλά τέτοιο πράγμα, δεν έχω πονέσει. Εγώ και μόνο εγώ φταίω. Ήταν ένας άγγελος. Γνωριζόμασταν από το 2017, αλλά τώρα ήρθαμε πιο κοντά», δήλωσε – μεταξύ άλλων – ο 40χρονος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ