ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Έληξε η κατάληψη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Θεσσαλονίκη: Έληξε η κατάληψη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
INTIME NEWS / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με πυρσούς και πυροτεχνήματα αποχώρησαν από τους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) οι φοιτητές που τις τελευταίες ημέρες είχαν προχωρήσει σε καταλήψεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Μέλη φοιτητικών συλλόγων είχαν αποκλείσει τις τελευταίες ημέρες τις εισόδους, περιμετρικά από το campus του ΑΠΘ, ενώ συνεχίστηκε και η κατάληψη του κτιρίου διοίκησης της πρυτανείας, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να μην εγκατασταθεί πανεπιστημιακή αστυνομία στα ΑΕΙ της χώρας και να επαναλειτουργήσουν οι σχολές.

«Θεωρούμε ότι ολοκληρώσαμε το στόχο που είχαμε θέσει», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι 12 φοιτητικοί σύλλογοι που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, προσθέτοντας, ότι θα συνεχίσουν να επιδιώκουν «την μαζικοποίηση και τη συμμετοχή στους συλλόγους και στους συλλογικούς αδιαμεσολάβητους αγώνες του φοιτητικού κινήματος».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο αποκλεισμός των εισόδων ξεκίνησε το πρωϊ της Πέμπτης, ενώ μέλη άλλων φοιτητικών παρατάξεων συμμετείχαν στην κατάληψη της πρυτανείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ