ΕΛΛΑΔΑ

Αθλήτρια ενόργανης συγκλονίζει για τη βία στις προπονήσεις: «Εξόντωση χωρίς έλεος»

Αθλήτρια ενόργανης συγκλονίζει για τη βία στις προπονήσεις: «Εξόντωση χωρίς έλεος»
(Φωτ. αρχείου) AP Photo/Matthias Schrader

Συγκλονίζει με τη μαρτυρία της πρώην αθλήτρια της ενόργανης για τη βιαιότητα στις προπονήσεις. Η κοπέλα ανήκει στην ομάδα των 22 που αποκάλυψαν με επιστολή τους στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας βίαιες μεθόδους στην προπόνηση.

Η ίδια περιέγραψε στην κάμερα της ΕΡΤ3, όσα υπέστη στα γυμναστήρια: Ξυλοδαρμοί, ακόμη και μεταξύ των αθλητών, μέθοδοι επούλωσης τραυμάτων με… ούρα στα μικρά κορίτσια της ενόργανης και εξόντωση χωρίς έλεος.

Η Θεανώ Βαρβέλη δήλωσε: «Θυμάμαι την συναθλήτριά μου να την έχουν βάλει σε δύο πάγκους να την χτυπάνε μία στη μέση μία στην κοιλιά, θυμάμαι να έχω στα χέρια μου πετσάκια και να μην μπορώ να κάνω προπόνηση, πονούσε πολύ ένα συγκεκριμένο και παρ' όλα αυτά να με ανεβάζει στο δίζυγο και να μου λέει "όχι θα κάνεις κανονικά", καθώς και άλλα περιστατικά που μπορεί να μην είναι ξυλοδαρμοί. Έβαζε συναθλήτρια να ουρεί στα χέρια μου, γιατί είχα πληγές από το δίζυγο».

Τα όσα περιέγραψε η πρώην αθλήτρια της ενόργανης, είναι η ζωή των μικρών αθλητών, αυτή που βρίσκεται πίσω από τα φώτα των τελετών για τα μετάλλια.

Η Θεανώ Βαρβέλη βρήκε το θάρρος να μιλήσει, αποκαλύπτοντας τα όσα γίνονταν στα κλειστά γυμναστήρια. Μέθοδοι πρωτοφανείς που βασίζονταν κυρίως στη βία. Η ίδια ήταν μόλις 5 χρόνων. Και άντεξε μέχρι τα 12.

«Δεν υπήρχε έλεος και οίκτος. Εκεί δεν σε λυπόταν κανείς. Και να έπεφτες κάτω να σπάσεις. Δεν σε λυπόταν κανείς και κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει», ανέφερε με τρεμάμενη φωνή.

Ο κύκλος των καταγγελιών έχει διευρυνθεί. Ήδη έχουν φτάσει τους 40 οι καταγγέλλοντες στην κίνηση του #MeToo της ενόργανης και περιμένουν την κλήση του εισαγγελέα για να καταθέσουν, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ