Εικοσιτετράωρη απεργία αύριο Πέμπτη στο Μετρό
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στο Μετρό Αθηνών, όπως ανακοινώθηκε από το σωματείο τους.
Αιτίες για την απεργία αποτελούν κατά τα λεγόμενά τους «η διαρκής υπονόμευση δομών και υποδομών καθώς επίσης και η στοχοποίηση εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ με ηθικό αυτουργό την πολιτική ηγεσία συγκοινωνιών.
Όπως τόνισε στην εφημερίδα «Το Βήμα« ο πρόεδρος του σωματείου, Σπύρος Ρεβύθης «τα τελευταία γεγονότα με το σπάσιμο σταθμών του Μετρό και τις ζημιές που κοστίζουν άνω των 100.000 σε κάθε σταθμό, καθώς και η στοχοποίηση των εργαζόμενων οδηγούν σε απαξίωση του έργου του Μετρό. Το τελευταίο τετράμηνο μας έχουν αφήσει βορρά στα νύχια επιτήδειων που μας στοχοποιούν. Γι αυτό και διαμαρτυρόμαστε. Ζητούμε ενίσχυση της τεχνικής βάσης, όπου υπάρχει έλλειψη τεχνιτών και η ΣΤΑΣΥ είναι άφαντη».
Και καταλήγει ο κ. Ρεβύθης:
«Όλη αυτή η απαξίωση μας οδηγεί σε δεύτερες σκέψεις περί ιδιωτικοποίησης του Μετρό, πρώτη συνέπεια της οποίας θα είναι η περαιτέρω αύξηση του εισιτηρίου».
Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 27 Μαρτίου
12:16
Έξαρση μηνιγγίτιδας στη Βρετανία: Στα 34 τα κρούσματα - Ουρές φοιτητών για να εμβολιαστούν (vid)
12:04
Σύλληψη γκαλερίστα: Μόνο επτά από τους 300 πίνακες γνήσιοι – Στα «χέρια» των Αρχών μία γυναίκα
11:52
Οι «σκληροί» του Χόλιγουντ αποχαιρετούν τον Τσακ Νόρις: Τα μηνύματα των Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Ντολφ Λούντγκρεν
11:49