ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: Διασωληνωμένοι ασθενείς μένουν για μέρες εκτός ΜΕΘ

Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ:  Διασωληνωμένοι ασθενείς μένουν για μέρες εκτός ΜΕΘ
ΙΝΤΙΜΕ

Απελπιστική είναι σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, όπου διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό μένουν εκτός ΜΕΘ για ημέρες, ενώ όπως καταγγέλλεται μεγάλη είναι και η αναμονή στις λίστες για νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Στο πλαίσιο αυτής της δραματικής - όπως την περιγράφει η ΠΟΕΔΗΝ - κατάστασης στα νοσοκομεία της χώρας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων προετοιμάζει μεγάλη κινητοποίηση την ερχόμενη Πέμπτη στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ «τα νοσοκομεία ανοίγουν αυτοσχέδειες ΜΕΘ, χειρουργικές αίθουσες, αίθουσες ανάνηψης, καρδιολογικές μονάδες, ακόμη και αίθουσες κλινικών και γεμίζουν αμμέσως, ενώ εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα δικούς τους νοσηλεύομενους ασθενείς», αφήνονοντας εκτός τους «άτυχους ασθενείς που θα χρειασθούν διασωλήνωση σε νοσοκομείο που δεν διαθέτει ΜΕΘ».

«Αυτό συμβαίνει στο νοσοκομείο Νίκαιας που νοσηλεύει περί τους 150 ασθενείς χωρίς να διαθέτει ούτε μία κλίνη ΜΕΘ για κορωνοϊό και έχει πάντα τους περισσότερους διασωληνωμένους εκτός με το περισσότερο χρόνο αναμονής. Αργότερα, και να βρεθεί ΜΕΘ ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες επιβίωσης», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, σήμερα στην Αττική, υπάρχουν τουλάχιστον 45 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ, και δεκάδες περιστατικά διασωληνωμένων ασθενών με άλλες νόσους εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Όπως συνεχίζει η ΠΟΕΔΗΝ, «στο "Γεννηματάς" υπάρχουν τέσσερα περιστατικά εκτός ΜΕΘ από τρεις ημέρες έως μία εβδομάδα, ενώ στο "Ασκληπιείο", 58χρονος διασωληνωμένος με κορωνοϊό βρίσκεται για 4η ημέρα εκτός ΜΕΘ».

Και συνεχίζει η ΠΟΕΔΗΝ τη λίστα για τους διασωληνωμένους που βρίσκονται εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας:

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 4 ασθενείς

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 9 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό και 4 διασωληνωμένα γενικά περιστατικά (ο ένας ασθενής βρίσκεται εκτός ΜΕΘ επί μία εβδομάδα και οι υπόλοιποι για 3η μέρα)

ΕΛΠΙΣ: 1 ασθενής

ΕΡΥΘΡΟΣ: 4 ασθενείς

ΘΡΙΑΣΙΟ: 2 ασθενείς

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ:1 ασθενής

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 2 ασθενείς, εκ των οποίων ένας 58χρονος για 4η ημέρα.

ΤΖΑΝΕΙΟ: 3 ασθενείς

ΝΙΚΑΙΑ: 10 ασθενείς

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ: 9 ασθενείς

Σε λίστα αναμονής βρίσκονται σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ τουλάχιστον 49 άτομα.

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 22 Απριλίου, η ΠΟΕΔΗΝ οργανώνει μεγάλη κινητοποίηση και πορεία στην Αττική.

Θα ξεκινήσει από τη πλατεία Μαβίλη στις 9 π.μ., θα διέλθει από το Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή και το υπουργείο Εργασίας και θα καταλήξει στο υπουργείο Υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ