ΕΛΛΑΔΑ

Ηλιόπουλος στο CNN Greece: Ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης για να μη γεμίζουν οι πλατείες

Ηλιόπουλος στο CNN Greece: Ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης για να μη γεμίζουν οι πλατείες
INTIME

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στη χτεσινή πρότασή του για το ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός που παρατηρείται στις πλατείες.

Στελέχη της Κουμουνδούρου διευκρινίζουν ότι προτείνουν το άνοιγμα μόνο για τους εξωτερικούς χώρους και με την αυστηρή τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων. Παραπέμπουν δε σε σειρά δηλώσεων μελών της επιτροπής λοιμωξιολόγων που επισημαίνουν ότι στη φάση που βρισκόμαστε, είναι προτιμότερη η ελεγχόμενη λειτουργία της εστίασης από τις ανεξέλεγκτες συγκεντρώσεις στις πλατείες. Προφανώς η πρόταση έχει την απόλυτη στήριξη των επαγγελματιών της εστίασης.

Στο επιτελείο Τσίπρα δεν πέρασε απαρατήρητο ότι η κυβέρνηση δεν απάντησε στη χτεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση για την εστίαση. Είναι η πρώτη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιούλιου του 2019 στην οποία δεν απαντάει η κυβέρνηση. Η κυβερνητική σιγή ερμηνεύεται στον ΣΥΡΙΖΑ ως αμηχανία.

Η δήλωση Ηλιόπουλου

Το CNN Greece ζήτησε από τον Νάσο Ηλιόπουλο ένα σχόλιο για τη διαχείριση της πανδημία και το άνοιγμα της εστίασης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μας είπε:

«Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Ποτέ δεν πίστεψε σε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, αυτή τη στιγμή έχουμε 1680 λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Η κυβέρνηση ποτέ δεν υιοθέτησε ουσιαστικά μέτρα για τις εστίες υπέρμετάδοση όπως οι χώροι δουλειάς και τα μέσα μεταφοράς.»

Ο κ. Ηλιόπουλος επισήμανε:

«Είναι λοιπόν φυσιολογικό μετά από έξι μήνες ενός ιδιότυπου και αποτυχημένου lockdown η κοινωνία να είναι στα όρια της. Το lockdown δεν κατέρρευσε στις πλατείες, καταρρέει καθημερινά στα μέσα μεταφοράς.

Τη στιγμή που ακολουθούμε ένα από τα πιο παρατεταμένα και αυστηρά lockdown της Ευρώπης από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα έχουμε θρηνήσει περισσότερους από 8.900 συμπολίτες μας. Είναι φανερό λοιπόν ότι χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής.»

Και υπογράμμισε:

«Ακριβώς για αυτό ταυτόχρονα με τα υγειονομικά μέτρα που προτείνουμε πιστεύουμε ότι μπορεί και πρέπει να επαναλειτουργήσει η εστίαση. Αυστηρά για εξωτερικούς χώρους και με τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα. Θα αποτελέσει ένα μέτρο ουσιαστικής αντιμετώπισης φαινομένων συνωστισμού και αποσυμπίεσης της κοινωνίας.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ