ΕΛΛΑΔΑ

Εξαδάκτυλος: Ο εμβολιασμός μπορεί να αποτρέψει το 4ο κύμα - Ρεαλιστικός ο χάρτης εξόδου

Εξαδάκτυλος: Ο εμβολιασμός μπορεί να αποτρέψει το 4ο κύμα - Ρεαλιστικός ο χάρτης εξόδου
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για το σχέδιο σταδιακού ανοίγματος των δραστηριοτήτων που ξεκινάει από τις 3 Μαΐου με τα καταστήματα εστίασης, μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο κ. Εξαδάκτυλος επίσης επέμεινε στο πρόγραμμα εμβολιασμού, λέγοντας ότι είναι σημαντικό για να ξανακεδρίσουμε την ελευθερία μας.

«Το 4ο κύμα μπορούμε να το αποκλείσουμε μέσω του εμβολιασμού», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με το σχέδιο ανοίγματος δραστηριοτήτων, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε πως «έχουμε μια κοινωνία που δε μπορεί να μας ακολουθήσει περαιτέρω και πρέπει να βρούμε μια μέση οδό. Ο χάρτης είναι ρεαλιστικός. Είμαστε εδώ για να το παρακολουθήσουμε».

Αναφερόμενος στην ανάσταση στις εκκλησίες, τόνισε πως έχει βρεθεί μια χρυσή τομή και πως μια πιο σκληρή απόφαση δεν θα την τηρούσε κανείς.

Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο φαίνεται να αποφεύγει ο κόσμος, ο γιατρός υπενθύμισε ότι οι Βρετανοί με αυτό κέρδισαν την ελευθερία τους, καθώς έχουν εμβολιαστεί στην πλειοψηφία τους.

«Η σπανιότητα μιας επιπλοκής όταν πρωτοακούγεται πάντα δημιουργεί μια ασάφεια», προσέθεσε για την ανησυχία γύρω από τα περιστατικά θρομβώσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ