ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Novartis: Κρίσιμη κατάθεση του Σάμπυ Μιωνή την Παρασκευή

Υπόθεση Novartis: Κρίσιμη κατάθεση του Σάμπυ Μιωνή την Παρασκευή
Screen Grab / YouTube

Σε νέες αποκαλύψεις αναμένεται να προχωρήσει αύριο, Παρασκευή, ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργείται στον Άρειο Πάγο για τις ενδεχόμενες ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στο σκάνδαλο της Novartis

Ο επιχειρηματίας αύριο το πρωί θα καταθέσει ενώπιον της αρεοπαγίτου ανακρίτριας του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα αποκαλύψει συνομιλίες με πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του Δ.Παπαγγελόπουλου, οι οποίες φέρεται να επιβεβαιώνουν πως στοχοποιήθηκε ο ίδιος και ο συνέταιρός του, Άγγελος Μεταξάς, για λόγους εκβίασης και ο δικηγόρος, Σταύρος Παπασταύρου, για λόγους πολιτικούς.

Παράλληλα, ο επιχειρηματίας στην κατάθεση θα αναφερθεί και στο ρόλο άλλων προσώπων που καταγγέλλει ότι βοήθησαν στη τέλεση των πράξεων σε βάρος τους. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μιωνής δε θα δώσει άλλες ηχογραφημένες συνομιλίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας είχε προσκομίσει ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, ηχητικό ντοκουμέντο από συνομιλία του, το 2016, με τον κ. Παππά, στην οποία ο τελευταίος φέρεται να του έλεγε ότι «ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» και ότι «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά»».

Επιπλέον, ο κ. Μιωνής είχε καταγγείλει ότι τον Μάρτιο του 2016 υπήρξε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίµου παρουσία του Νίκου Παππά, και του ∆ηµήτρη Παπαγγελόπουλου, καθώς και ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του ζήτησε ποσό ύψους 350.000 ευρώ προκειμένου να πληρωθούν τα έξοδα του εκδότη της εφημερίδας «∆ηµοκρατία», Γιάννη Φιλιππάκη, µε τον οποίο είχε δικαστική διαμάχη, λόγω των δημοσιευμάτων που τον ενέπλεκαν µε την περίφημή λίστα Λαγκάρντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ