ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Έρευνα για δεκάδες θανάτους ηλικιωμένων σε γηροκομείο, όλοι από την ίδια αιτία

Χανιά: Έρευνα για δεκάδες θανάτους ηλικιωμένων σε γηροκομείο, όλοι από την ίδια αιτία
Pixabay

Έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες -ακόμη και κακουργηματικού χαρακτήρα- πράξεις βρίσκεται σε εξέλιξη με επίκεντρο ιδιωτικό οίκο ευγηρίας στα Χανιά, όπου μέσα σε ένα χρόνο έχουν καταλήξει περισσότεροι από 70 ηλικιωμένοι με τα πιστοποιητικά θανάτου να αναγράφουν για όλους το ίδιο αίτιο -ανακοπή καρδιάς.

Σε σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ αναφέρεται πως το γεγονός αυτό οδήγησε τον εισαγγελέα να διατάξει την εκταφή σορού ηλικιωμένης από την Κίσσαμο που φιλοξενούνταν στο ίδρυμα και απεβίωσε πρόσφατα, προκειμένου η ιατροδικαστική εξέταση να ρίξει φως εάν ο θάνατός της προήλθε όντως από τα αίτια που αναφέρονται στην ληξιαρχική πράξη θανάτου.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων έχει παραγγείλλει έρευνα κατόπιν σχετικής καταγγελίας. Πληροφορίες θέλουν, επίσης, να υπάρχουν καταγγελίες που ανεβάζουν τον αριθμό των θανάτων σε πάνω από 70, μόνο το τελευταίο δωδεκάμηνο.

Την υπόθεση χειρίζεται αντιεισαγγελέας από τα Χανιά έχοντας δώσει εντολή να αναζητηθούν από όλα τα ληξιαρχεία της Κρήτης οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου των ηλικιωμένων, οι οποίες, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ σύμφωνα με έγκυρες πηγές, στη συντριπτική τους πλειοψηφία καταγράφουν ως αιτία θανάτου την καρδιακή ανακοπή, χωρίς άλλα σχόλια ή περαιτέρω διευκρινίσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ