ΕΛΛΑΔΑ

Στον εισαγγελέα σήμερα γνωστός ηθοποιός - Καλείται σε εξηγήσεις για βιασμό και απόπειρες βιασμού

Στον εισαγγελέα σήμερα γνωστός ηθοποιός - Καλείται σε εξηγήσεις για βιασμό και απόπειρες βιασμού
ΙΝΤΙΜΕ / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε εξηγήσεις καλείται σήμερα ενώπιον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου, ο γωνστός ηθοποιός που έχει απασχολήσει την επικαιρότητα ως ύποπτος σε μία περίπτωση βιασμού και σε δύο απόπειρες βιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός δεν θα παρουσιαστεί ο ίδιος στον εισαγγελέα, αλλά θα καταθέσει υπόμνημα μέσω του συνηγόρου του στο οποίο θα δίνει τις δικές του απαντήσεις για τις τρεις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Αν τελικά παράσχει σήμερα τις εξηγήσεις του, ο γνωστός ηθοποιός θα βρίσκεται βρεθεί αντιμέτωπος με την πιθανότητα άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του. Σημειώνεται, ότι στην περίπτωση που του ασκηθεί δίωξη, θα κληθεί να απολογηθεί ενώπιον ανακριτή, ο οποίος θα αποφασίσει στη συνέχεια την προφυλάκισή του ή μη.

Ο ηθοποιός έχει εμπλακεί μετά από καταγγελίες σε τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014.

Η πρώτη καταγγέλλουσα έχει περιγράψει στον Εισαγγελέα ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον ηθοποιό το 2008 μέσα στο θέατρο όπου είχε πάει για να αναζητήσει δουλειά.

Η δεύτερη γυναίκα έχει καταθέσει ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον πρωταγωνιστή το 2010 στο καμαρίνι του. Όπως έχει καταγγείλει, είχαν συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους στο θέατρο, εκείνος αποπειράθηκε να τη βιάσει και τελικά μετά από πάλη κατάφερε να του ξεφύγει.

Η τρίτη καταγγέλλουσα έχει υποστηρίξει ότι το 2014, μετά από επαγγελματική συνάντηση, ο ηθοποιός προσφέρθηκε να τη μεταφέρει με το αυτοκίνητό του, την οδήγησε σε ένα απόμερο σημείο και αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Σημειώνεται ότι η αυτοπρόσωπη παρουσία του σε αυτό το στάδιο της εισαγγελικής έρευνας δεν είναι υποχρεωτική. Έτσι, είναι πολύ πιθανό σήμερα να μην δώσει ο ίδιος το «παρών» στην Εισαγγελία, αλλά να προσέλθει ο δικηγόρος του, να παραλάβει αντίγραφα της δικογραφίας και να ζητήσει προθεσμία, προκειμένου να ετοιμάσει το υπόμνημα με τις εξηγήσεις του.

Οι καταγγελίες σε βάρος του έφτασαν στην Εισαγγελία μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών στο πλαίσιο της έρευνας για το ελληνικό #me_too, ωστόσο οι περισσότερες ήταν παραγεγραμμένες. Η δικαστική οδός άνοιξε μετά τη δεύτερη επίσκεψη του προέδρου του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Πασχάλη Τσαρούχα, στην Εισαγγελία, καθώς ανάμεσα στις καταγγελίες που είχε παραδώσει, βρέθηκαν και δυο «ενεργά» κακουργήματα σε βάρος του που σύμφωνα με πληροφορίες αφορούσαν σε απόπειρες βιασμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ