Βρεφονηπιακοί σταθμοί - Μιχαηλίδου: Μπορεί να ανοίξουν 10 ή 17 Μαΐου - Εξετάζεται το self test
Ανοικτό το ενδεχόμενο για την επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών στις 10 Μαΐου ή στις 17 Μαΐου άφησε την Παρασκευή η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.
Όπως είπε, το άνοιγμα στην εκπαίδευση γίνεται σταδιακά για να βλέπουμε την πορεία της πανδημίας στους τομείς που ήδη έχουν επαναλειτουργήσει.
«Αυτό που βλέπουμε με την Επιτροπή των ειδικών είναι το σταδιακό άνοιγμα, ώστε να βλέπουμε πώς ανταποκρίνεται η κοινωνία και πώς διαχέεται ο κορωνοϊός. Ξεκινώντας ανάποδα ηλικιακά περιμένουμε να δούμε πώς πηγαίνει το άνοιγμα των λοιπών ώστε να αφήσουμε τα παιδιά των βρεφονηπιακών να πάμε», υπογράμμισε αρχικά η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.
«Πρώτη εβδομάδα του Μαΐου θα είμαστε εδώ για να σας δώσω ξανά μία απάντηση. Μπορεί να ανοίξουν στις 10 Μαΐου μπορεί την επόμενη εβδομάδα (17/05) αν όλα πάνε καλά», συμπλήρωσε μιλώντας στο OPEN.
«Μακάρι να ήμασταν σε θέση να πούμε ότι ανοίγουν τα πάντα» πρόσθεσε και ανέφερε: «Υπάρχουν αρκετά που δεν έχουν ανοίξει ακόμα».
Για το αν οι βρεφονηπιακοί θα ανοίξουν με self test και για τα μικρά παιδιά η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι είναι κάτι που εξετάζεται.
«Το βλέπουμε για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς για τα self test. Είναι ένα εργαλείο που τα μικρά παιδιά μπορούν να χρησιμοποιούν» ανέφερε.
Υποχρεωτικό το νέο κιτ πρώτων βοηθειών στα οχήματα – Τι αλλάζει και ποιο είναι το πρόστιμο
04:00
Επίδομα αδείας: Μέχρι πότε πρέπει να το καταβάλουν οι εργοδότες - Πώς θα το υπολογίσετε online
03:00
Πού επεκτείνεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας – Οι πέντε νέοι κλάδοι και τα διαθέσιμα στοιχεία
02:00
Έκτακτο επίδομα παιδιού: Γιατί έμειναν εκτός πληρωμής δικαιούχοι – Πότε καταβάλλεται μειωμένο
01:00