ΕΛΛΑΔΑ

Βρεφονηπιακοί σταθμοί - Μιχαηλίδου: Μπορεί να ανοίξουν 10 ή 17 Μαΐου - Εξετάζεται το self test

Βρεφονηπιακοί σταθμοί - Μιχαηλίδου: Μπορεί να ανοίξουν 10 ή 17 Μαΐου - Εξετάζεται το self test
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ανοικτό το ενδεχόμενο για την επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών στις 10 Μαΐου ή στις 17 Μαΐου άφησε την Παρασκευή η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως είπε, το άνοιγμα στην εκπαίδευση γίνεται σταδιακά για να βλέπουμε την πορεία της πανδημίας στους τομείς που ήδη έχουν επαναλειτουργήσει.

«Αυτό που βλέπουμε με την Επιτροπή των ειδικών είναι το σταδιακό άνοιγμα, ώστε να βλέπουμε πώς ανταποκρίνεται η κοινωνία και πώς διαχέεται ο κορωνοϊός. Ξεκινώντας ανάποδα ηλικιακά περιμένουμε να δούμε πώς πηγαίνει το άνοιγμα των λοιπών ώστε να αφήσουμε τα παιδιά των βρεφονηπιακών να πάμε», υπογράμμισε αρχικά η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Πρώτη εβδομάδα του Μαΐου θα είμαστε εδώ για να σας δώσω ξανά μία απάντηση. Μπορεί να ανοίξουν στις 10 Μαΐου μπορεί την επόμενη εβδομάδα (17/05) αν όλα πάνε καλά», συμπλήρωσε μιλώντας στο OPEN.

«Μακάρι να ήμασταν σε θέση να πούμε ότι ανοίγουν τα πάντα» πρόσθεσε και ανέφερε: «Υπάρχουν αρκετά που δεν έχουν ανοίξει ακόμα».

Για το αν οι βρεφονηπιακοί θα ανοίξουν με self test και για τα μικρά παιδιά η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι είναι κάτι που εξετάζεται.

«Το βλέπουμε για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς για τα self test. Είναι ένα εργαλείο που τα μικρά παιδιά μπορούν να χρησιμοποιούν» ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ