Τα επικίνδυνα παιχνίδια των προσφυγόπουλων στην Ειδομένη
Πολλά μικρά παιδιά προσφύγων παίζουν και διασκεδάζουν στα χωράφια της Ειδομένης ανέμελα.
Δεν μπορούν να αντιληφθούν τι συμβαίνει και με τα παιδικά μάτια βλέπουν τον καταυλισμό ως μια μεγάλη κατασκήνωση με διαμονή στις σκηνές και ατέλειωτο παιχνίδι μαζί με άλλα παιδιά που συναντούν εκεί. Συμμετέχουν πολλά από αυτά στην παρασκευή του φαγητού ενώ άλλα βοηθούν στο να στήσουν σκηνές.
Τα μηχανήματα που βρίσκονται στα χωράφια και χρησιμεύουν για διάφορες εργασίες διαμόρφωσης χώρων στον καταυλισμό είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι για τα μικρά παιδιά όμως δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί ένα παιδιά να τραυματιστεί ή κάποιο άλλο να τραυματίσει άλλα παιδιά. Το ανησυχητικό είναι πως κανείς μεγαλύτερος δεν μπορεί να τα σταματήσει και να τα προστατέψει και η κατάσταση με τα μικρά προσφυγόπουλα που παίζουν επικίνδυνα μοιάζει ανεξέλεγκτη.
Μικρά παιδιά παίζουν ανέμελα με τα βαγόνια του τρένου και μπαίνουν κάτω από αυτά χωρίς να τα εμποδίσει κανείς. Ο κίνδυνος να τραυματιστούν παραμένει μεγάλος και ένα αθώο παιχνίδι μπορεί να γίνει ο εφιάλτης.
SPONSORED
Επέκταση σε κομμωτήρια, καθαριστές, νοσοκομεία της Ψηφιακής Κάρτα Εργασίας
01:00
Νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω» μέσα στον Ιούνιο: Περισσότεροι δικαιούχοι και υψηλότερες επιδοτήσεις
00:30
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία παρουσίασε το πρόγραμμα για την υποστήριξη των δομών πυροπροστασίας στην Αχαΐα
23:58
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τετάρτη στην Αττική Οδό λόγω εργασιών
23:57