ΕΛΛΑΔΑ

Στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης ξανά η υπόθεση της σύμβασης του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak

Στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης ξανά η υπόθεση της σύμβασης του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Ανοίγει εκ νέου ο φάκελος της υπόθεσης για τη σύμβαση του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak, του αποκαλούμενου και ως «ηλεκτρονικού πολέμου», για την οποία αθωώθηκαν ομόφωνα και οι 17 κατηγορούμενοι με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας.

Η υπόθεση τίθεται στο εισαγγελικό μικροσκόπιο μετά από σχετικό αίτημα του ελληνικού Δημοσίου, που είχε δηλώσει και παράσταση πολιτικής αγωγής, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας να ασκηθεί αναίρεση κατά της αθωωτικής απόφασης.

Η μελέτη του σχετικού φακέλου ανατέθηκε σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να αποφανθεί αν θα πρέπει η όχι να ασκηθεί αναίρεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρώτο βαθμό οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι, ενώ το Εφετείο τους κήρυξε ομόφωνα όλους αθώους.

Μεταξύ αυτών ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και ο Ηλίας Αρκουμανέας, πρώην ιδιοκτήτης και υψηλόβαθμο στέλεχος της Sonak αντίστοιχα, οι πρώην γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών Γιώργος Κολλίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος, ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, καθώς και μέλη των αρμόδιων επιτροπών, πρώην αξιωματικοί του Στρατού.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας κ. Ουρανίας Στέκα, έκρινε ότι δεν πληροίται στην προκειμένη περίπτωση ούτε η αντικειμενική ούτε η υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος της απιστίας που αποδόθηκε σε όσους χειρίστηκαν την επίμαχη σύμβαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ