ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Βροχερό Σαββατοκύριακο με ισχυρούς ανέμους

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Βροχερό Σαββατοκύριακο με ισχυρούς ανέμους
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Με νεφώσεις, βροχές και ισχυρούς ανέμους αλλάζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο το καλοκαιρινό σκηνικό των προηγούμενων ημερών.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, το Σαββατοκύριακο θα είναι βροχερό, ενώ την Κυριακή των Βαΐων το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο.

Σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της Ελλάδα, ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά και στα νότια. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα Δωδεκάνησα, όπου αναμένονται λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες.

Τα φαινόμενα στα κεντρικά ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα.

Την Κυριακή οι βροχές θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και γρήγορα θα εξασθενήσουν, ενώ έως το βράδυ θα έχουν σταματήσει. Στη Βόρεια Κρήτη οι βροχές πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονες.

Παράλληλα, ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι σήμερα στα νότια πελάγη, ενώ η μέγιστη έντασή τους αναμένεται την Κυριακή, όπου στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα φτάνει τα 6-7 μποφόρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ