ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ CNN Greece: Εξονυχιστικοί έλεγχοι στα ΚΤΕΛ - «Τσουχτερά» πρόστιμα

Ρεπορτάζ CNN Greece: Εξονυχιστικοί έλεγχοι στα ΚΤΕΛ - «Τσουχτερά» πρόστιμα
CNN Greece / Σπύρος Μελισσάρης

Μετά τα διόδια και τις εθνικές οδούς, σειρά πήραν σήμερα και τα ΚΤΕΛ, με αστυνομικούς να διενεργούν εξονυχιστικούς ελέγχους στα έγγραφα ταξιδιωτών.

Στόχος να «μπλοκάρουν» την έξοδο όσων ήθελαν να αποχωρήσουν από την Αττική για να κάνουν Πάσχα στο χωριό, χωρίς όμως να πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια.

Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες του CNN Greece, αστυνομικοί βρέθηκαν σήμερα στο ΚΤΕΛ Κηφισού για να πραγματοποιήσουν ελέγχους και ζητούσαν από τους ταξιδιώτες τα απαραίτητα έγγραφα.

Όσοι δεν είχαν δικαίωμα να ταξιδέψουν, βρέθηκαν αντιμέτωποι με πρόστιμο και τους απαγορεύτηκε να μετακινηθούν από την Αθήνα.

Ποιοι μπορούν να μετακινηθούν από περιφέρεια σε περιφέρεια

Με βάση όσα ανακοινώθηκαν από πλευράς της κυβέρνησης,

-Μετακίνηση από και προς την εργασία, με τον τρόπο που προβλεπόταν. Σημειώνεται ότι τα προσκομιζόμενα έγγραφα προς πιστοποίηση της μετακίνησης για λόγους εργασίας προσδιορίζουν το χρόνο έναρξης και λήξης της μετακίνησης και διασταυρώνονται από τις αρχές ελέγχου με τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου αλλά και στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη. Όσον αφορά τους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, σημειώνεται ότι στην υπεύθυνη δήλωση ή βεβαίωση πρέπει να αναφέρεται συγκεκριμένα ο λόγος της μετακίνησης (π.χ. προγραμματισμένο ραντεβού σε συγκεκριμένη δημόσια υπηρεσία), ενώ ο συνολικός χρόνος της μετακίνησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 48 ώρες.

-Μετακίνηση για λόγους υγείας αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση μετακίνησης προς δημόσια δομή υγείας, η οποία σε περίπτωση ελέγχου πρέπει να πιστοποιείται από σχετικό έγγραφο της ίδιας της δομής.

-Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας.

-Μετάβαση σε κηδεία. Στην περίπτωση αυτή ο μετακινούμενος σε περίπτωση ελέγχου καλείται να επιδείξει -πέρα της σχετικής βεβαίωσης ή SMS με κωδικό 5- τα ακόλουθα δύο έγγραφα: α) ληξιαρχική πράξη θανάτου και, β) άδεια ταφής.

-Μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων. Σε αυτή την περίπτωση, ο μετακινούμενος γονέας υποχρεούται σε περίπτωση ελέγχου να επιδεικνύει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ