ΕΛΛΑΔΑ

Κικίλιας: Όλο και πιο κοντά στην ανοσία - Ξεπερνάμε τους 2 εκατ. εμβολιασμούς

Κικίλιας: Όλο και πιο κοντά στην ανοσία - Ξεπερνάμε τους 2 εκατ. εμβολιασμούς
ΙΝΤΙΜΕ

Την αισιοδοξία ότι βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στην ανοσία του γενικού πληθυσμού χάρη στους εμβολιασμούς που πλέον ξεπερνούν τα 2 εκατ στη χώρα μας, εκφράζει με ανάρτηση του στο Twitter ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Ξεπερνάμε τα 2 εκατομμύρια συμπολιτών μας που έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. 2 εκατομμύρια βήματα πιο κοντά στην ανοσία. Συνεχίζουμε», αναφέρει στην ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας.

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Τετάρτης σε μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό και παρουσιάζοντας τον οδικό χάρτη για τη σταδιακή άρση του lockdown, ανακοίνωσε ότι «από τη Μεγάλη Εβδομάδα εγκαινιάζεται μια νέα γραμμή εμβολιασμού για πολίτες άνω των 30 ετών».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα και ειδικότερα τη Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών, οι οποίοι θα εμβολιαστούν με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Οι εμβολιασμοί θα διενεργούνται και σε ιδιωτικά κέντρα, ενώ εμβολιασμοί θα γίνονται και Σάββατα και Κυριακές καθώς επίσης θα διευρυνθεί και το ωράριο.

«Τον Μάιο ενδεχομένως να φτάσουμε τους 2,5 εκατ. εμβολιασμούς και τον Ιούνιο τα 4 εκατ.», υπογράμμισε εξάλλου ο Βασίλης Κικίλιας.

«Ο αριθμός των συνανθρώπων μας που χάνονται από την Covid 19 δεν είναι απλώς ένα στατιστικό στοιχείο. Είναι άνθρωποι. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε όλοι το δώρο της επιστήμης που είναι το εμβόλιο», είχε τονίσει ο κ. Κικίλιας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ