ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ψέκαζαν το περιπολικό με αφρό πυροσβεστήρα για να γλιτώσουν τη σύλληψη

Θεσσαλονίκη: Ψέκαζαν το περιπολικό με αφρό πυροσβεστήρα για να γλιτώσουν τη σύλληψη
ΙΝΤΙΜΕ

Επεισοδιακή ήταν η καταδίωξη διαρρηκτών που είχαν εισβάλλει σε καφετέρια στη Θεσσαλονίκη, από όπου αφαίρεσαν 940 ευρώ. 

Ένας από τους διαρρήκτες στην προσπάθειά του να διαφύγει της σύλληψης, «άνοιξε πυρ» εκτοξεύοντας τον αφρό από έναν πυροσβεστήρα προς τους αστυνομικούς που καταδίωκαν τον ίδιο και τους συνεργούς του.

Ο ίδιος τελικά δεν απέφυγε τη σύλληψη, αλλά δεν έγινε το ίδιο και με τους υπόλοιπους δράστες που κατάφεραν να ξεφύγουν.

Προηγουμένως, ο συλληφθείς, μαζί με συνεργούς του, διέρρηξαν το πρωί του Σαββάτου καφετέρια στην περιοχή των Πεύκων και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 940 ευρώ, ενώ στη συνέχεια με αυτοκίνητο που είχε αφαιρεθεί από το Κορδελιό, μετέβησαν στην περιοχή της Σταυρούπολης, όπου αποπειράθηκαν να διαρρήξουν περίπτερο.

Πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης ‘Αμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης ξεκίνησε τις έρευνες για τον εντοπισμό τους. Προ της σύλληψης, οι δράστες δεν συμμορφώθηκαν σε σχετικά σήματα των αστυνομικών και προκάλεσαν φθορές στο υπηρεσιακό όχημα αρχικά αδειάζοντας τον αφρό από πυροσβεστήρες και στη συνέχεια πετώντας τους επάνω στο περιπολικό, το οποίο επίσης τράκαραν με το κλεμμένο Ι.Χ.

Λόγω της πρόσκρουσης το κλεμμένο αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 29χρονος παρά την αντίσταση που προέβαλε, ενώ οι συνεργοί του διέφυγαν και αναζητούνται από τις αρχές.

Έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε στο όχημα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων, διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και το χρηματικό ποσό των 940 ευρώ, που αποδόθηκε στην επιχείρηση από την οποία αφαιρέθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ