ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές: Τι θα γίνει αν κάποιος μαθητής νοσήσει με κορωνοϊό εν μέσω εξετάσεων

Πανελλαδικές: Τι θα γίνει αν κάποιος μαθητής νοσήσει με κορωνοϊό εν μέσω εξετάσεων
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Τους γονείς που προβληματίζονται για τις Πανελλαδικές εξετάσεις και ιδιατέρα για το τι θα γίνει αν κάποιος μαθητής νοσήσει από κορωνοϊό τη περίοδο των εξετάσεων, καθησύχασε η υπουργός Παδείας Νίκη Κεραμέως.

Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι υπάρχει συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει παρόμοιες περιπτώσεις.

Αν κάποιος μαθητής νοσήσει, μπορεί να συμμετέχει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το πλαίσιο που υπάρχει, εξήγησε η υπουργός Παιδείας απαντώντας στις ανησυχίες των γονέων για τις Πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν στις 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 για τα Επαγγελματικά.

«Υπάρχει ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο. Αν κάποιος νοσήσει από οποιαδήποτε ασθένεια, τότε μπορεί να συμμετέχει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, όπως έγινε και πέρυσι. Οι περαιτέρω λεπτομέρειες θα δοθούν πλησιέστερα σε εκείνη την ημερομηνία», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως μιλώντας στο Mega.

Όσο αφορά στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των Γυμνασίων και των Δημοτικών αποφασίστηκε η ματαίωσή τους, όπως άλλωστε είχε γίνει και πέρυσι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. «Αφουγκραζόμαστε τη γενικευμένη πίεση της φετινής χρονιάς και προτεραιότητά μας είναι να μπορέσουμε να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στη δια ζώσης εμβάθυνση της ύλης», εξήγησε η υπουργός Παιδείας.

Τι ισχύει με τα κρούσματα στα σχολεία

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στον αριθμό των νοσούντων από κορωνοϊό μαθητών, όπως αυτός καταγράφεται από τα αυτοδιαγνωστικά τεστ.

Σύμφωνα με την ίδια, τα κρούσματα που υπάρχουν στα σχολεία δεν ανησυχούν, με τα self-tests να αποτελούν ιδιαίτερα χρήσιμο όπλο.

«Την πρώτη εβδομάδα που λειτούργησαν τα λύκεια, στην πλατφόρμα του self-test υπήρχε μόνο η σχολική κοινότητα λυκείων. Τη δεύτερη εβδομάδα μπήκαν και άλλο 1,3 εκατομμύρια πολίτες, εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Άρα μπήκε ένας πολύ μεγάλος πληθυσμός και πράγματι τα κρούσματα ήταν περισσότερα αφού η βάση ήταν πολύ μεγαλύτερη. Δεν είχαμε περισσότερα κρούσματα σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα στα σχολεία, το αντίθετο», τόνισε η υπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ