ΕΛΛΑΔΑ

Ιδιώτες καρδιολόγοι: Να αλλάξει η απόφαση για τις μετακινήσεις ασθενών το Πάσχα

Ιδιώτες καρδιολόγοι: Να αλλάξει η απόφαση για τις μετακινήσεις ασθενών το Πάσχα
AP Photo

Προβλήματα στην δημόσια υγεία θα προκαλέσει η απαγόρευση μετακινήσεων ασθενών το Πάσχα, προς οποιαδήποτε ιδιωτική δομή υποστηρίζουν οι Ελευθεροεπαγγελματίες Καρδιολόγοι και ζητούν την αλλαγή της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης.

«Μείζονα προβλήματα στην δημόσια υγεία, δημιουργεί η απόφαση απαγόρευσης μετακινήσεων ασθενών έως 10 Μαίου, προς οποιαδήποτε ιδιωτική δομή, κλινική ή ιατρείο και επιτρέπονται μόνο προς δημόσιες δομές και με σχετική γνωμάτευση από αυτές», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδας.

Σύμφωνα με την απόφαση, τονίζουν «συμπεραίνεται ότι οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί, που είναι η μεγάλη πλειοψηφία του ιατρικού σώματος, θεωρούνται εκ προοιμίου αναξιόπιστοι και πιθανόν εκδίδουν μη αληθείς γνωματεύσεις. Φυσικά τα περί νομοθετημένης ισοτιμίας της ιατρικής υπογραφής παραβλέπονται». Και συμπληρώνουν:

«Οι Καρδιολόγοι επισημαίνουμε τον κίνδυνο της επί 15ημερο μη πραγματοποίησης εξετάσεων και επεμβάσεων σε καρδιοπαθείς και ζητούν την άμεση αλλαγή της ΚΥΑ για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, αλλά και την αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών επιτρέποντας τις μετακινήσεις και προς όλες τις ιδιωτικές δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας με αιτιολογημένη γνωμάτευση ελευθεροεπαγγελματία ιατρού, ο οποίος ασφαλώς και θα φέρει και την ευθύνη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ