ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Τζανάκης: 500 νεκροί την εβδομάδα μέχρι τα τέλη Μαΐου

Κορωνοϊός - Τζανάκης: 500 νεκροί την εβδομάδα μέχρι τα τέλη Μαΐου
Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μέχρι και τα τέλη Μαΐου οι νεκροί απο κορωνοϊό στη χώρα μας θα ανέρχονται σε 400 - 500 ανα εβδομάδα σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Νίκο Τζανάκη.

Το γεγονός αυτό «έχει προεξοφληθεί από τα νούμερα στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, τους διασωληνωμένους και τους νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ», τόνισε ο Νίκος τζανάκης.

Όπως είπε ο κ. Τζανάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, «δεν θα έχουμε "πισωγύρισμα" με το άνοιγμα της εστίασης και άλλων κλάδων, για μια σειρά από λόγους: Ο ιός θα "πέσει" έτσι κι αλλιώς τώρα με την ζέστη, καθώς είναι χειμωνιάτικος, ο δεύτερος λόγος είναι η πρόοδος του εμβολιασμού και ο τρίτος το κομμάτι των self test που γίνονται σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, που μέχρι τώρα δεν υποβαλλόταν σε έλεγχο».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα είπε:

«Δεν νομίζω ότι θα δούμε τέταρτο κύμα κορωνοϊού το επόμενο διάστημα κι αυτό διότι δείχνουν να τηρούνται τα μέτρα πχ. στο λιανεμπόριο που λειτουργεί με όρους «ιατρείου», λειτουργεί τρίτη εβδομάδα και δεν είδαμε αύξηση των κρουσμάτων, αντιθέτως έχουμε μείωση».

Όπως ανέφερε ο κ. Τζανάκης, έχουμε ήδη «χτίσει» ένα τείχος ανοσίας που φθάνει στο 30%-35%, καθώς έχουν ήδη γίνει πολλοί εμβολιασμοί και προγραμματίζονται εκατομμύρια άλλοι για τις επόμενες εβδομάδες.

«Κάποιος που έχει κάνει δύο διαδοχικά self test, πχ. σήμερα και το Μεγάλο Σάββατο θα είναι ασφαλές να βρεθεί με άλλους ανθρώπους για το τραπέζι του Πάσχα», είπε ο κ. Τζανάκης, τονίζοντας και γενικότερα, σε σχέση και με το άνοιγμα του Τουρισμού τις επόμενες εβδομάδες, ότι κάποιος με δύο αρνητικά self test θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν να έχει εμβολιαστεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ